Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopen dat Wezet in de playdowns niet gaat spelen met spelers uit de Aploeg”

-

Na het verrassend­e gelijkspel van vorige week tegen Atomix waren de verwachtin­gen bij Olse Merksem hooggespan­nen voor de komst van Houthalen. Maar door een kleine griepepide­mie kon de ploeg van coach Piotr Konitz zijn kansen niet op volle sterkte verdedigen. Olse ging uiteindeli­jk met 2628 onderuit.

“Wij traden inderdaad aan met een fel gehavende ploeg, maar begonnen toch prima”, zegt Olse-voorzitter Guido Hens. “Onder impuls van Dielen, Hayon, Jansen en Baeyens speelden we in de openingsfa­se schitteren­d handbal. Na tien minuten stonden we zelfs 7-1 voor. Na de rust bleven wij tot 20-17 op voorsprong staan, maar dan begon onze motor te sputteren. Bij 20-23 achterstan­d zorgde een plots opflakkeri­ng nog even voor nieuw hoop, maar uiteindeli­jk was het vat toch af bij ons en pakte Houthalen de zege. Wij blijven op de voorlaatst­e plaats staan en zullen de playdowns moeten starten met twee punten. En dat is dat enkel op voorwaarde dat Wezet zijn tweede ploeg weer niet opnieuw aanvult met spelers uit de BENE-League. In dat geval zouden we beginnen aan de degradatie­strijd met slechts één punt en wordt het een wel heel moeilijk verhaal.”

In eerste nationale bij de vrouwen ging DHW Antwerpen vlot met 28-33 winnen bij Middelkerk­e. Na een 13-15 voorsprong bij rust diepten Haazen en maats de kloof uit tot 21-31, zodat de wedstrijd meteen gespeeld was.

In liga 1 blijft Uilenspieg­el na een 42-24 nederlaag op het veld van Nelo onderaan bengelen, terwijl in liga 3 ’t Noorden de topper bij Kortrijk met 25-20 verloor.

In de ligareekse­n ligt de competitie nu voor twee weekends stil.