Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze eerste helft was een catastrofe”

Liersedoel­man Patrick Rakovsky likt wonden na baalavond in Westerlo

- KURT GULDENTOPS

Beetje bij beetje herstelt Lierse zich van de mokerslag die het zaterdagav­ond in de derby bij Westerlo toegediend kreeg. Dat geldt ook voor doelman Patrick Rakovsky, die zes tegengoals slikte in ‘t Kuipje.

Lierse kon de eerste plaats pakken in het tweede periodekam­pioenschap en zich rekenkundi­g zekerheid verschaffe­n over de vierde plaats in het eindklasse­ment, maar in plaats van een avond vol jolijt liepen de Pallieters op een pijnlijke vernederin­g in het streektref­fen bij Westerlo. Een 6-0 oplawaai die ongetwijfe­ld nog enkele dagen zal nazinderen op het Lisp. Niet in het minst bij doelman Patrick Rakovsky, die dus zes tegengoals om de oren gedraaid kreeg. “Of me dat nog al was overkomen? Ik kan het me alleszins niet herinneren”, blikte de Duitser nog een keer terug op de horroravon­d van zijn ploeg. “We waren werkelijk nergens, zeker onze eerste helft was een catastrofe. Ik denk dat iedere bal die Westerlo tussen de palen mikte ook tegen de touwen ging. Wij boden veel te weinig weerwerk en stonden erbij en keken ernaar. We hebben nooit uitzicht gehad op iets en dat is een pijnlijke vaststelli­ng na een wedstrijd waarin er heel veel te verdienen viel voor Lierse.”

Hoe kon dit gebeuren? Een vraag die de voorbije dagen wel vaker werd gesteld om en rond het Lisp.

“Aan onze motivatie lag het niet, want de sportieve staf had ons echt wel klaargesto­omd voor deze partij. Misschien zat die vroege 1-0 er wel voor iets tussen. Zeker omdat die 2-0 snel volgde. Dat heeft de groep toch wel een beetje overdonder­d, denk ik. De druk om te winnen was groot en dan word je plots heel vroeg in de match op een dubbele achterstan­d gezet. Die opdoffer zijn we nooit meer te boven gekomen.”

Lierse kan nu alleen nog maar hopen op een snel herstel. De vierde plaats kan de Pallieters amper nog ontglippen, maar om nog mee te dingen naar de periodetit­el is winst zondag tegen OH Leuven een absolute must. “We moeten vooral als groep terug opstaan. In Westerlo hebben we allemaal fouten gemaakt, nu moeten we op het eigen Lisp naar een revanche streven. Dat is de opdracht.”

Contractve­rlenging?

En intussen kan ook aan volgend seizoen worden gedacht. Rakovsky tekende in Lier slechts een contract tot het einde van het seizoen. Het is nog onduidelij­k waar de toekomst van de doelman straks ligt. “Over enkele weken zullen we met Lierse rond de tafel zitten en bekijken wat er mogelijk is. Maar eerst moeten we dit seizoen nog op een positieve manier afsluiten. Die 6-0 vormt een zwarte vlek en die moeten we snel proberen uit te wissen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Daan Heymans heeft net gescoord voor Westerlo, Patrick Rakovsky ligt uitgeteld tegen de grond. De Liersedoel­man zou zich in ’t Kuipje maar liefst zes keer moeten omdraaien.
FOTO GOYVAERTS Daan Heymans heeft net gescoord voor Westerlo, Patrick Rakovsky ligt uitgeteld tegen de grond. De Liersedoel­man zou zich in ’t Kuipje maar liefst zes keer moeten omdraaien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium