Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Engelse Premier League is mijn grote droom”

-

Na de nederlaag op Union mag Beerschot Wilrijk een definitief kruis maken over de tweede periodetit­el. En dus richten de Mannekes het vizier op de toekomst. Een toekomst die zich voortaan ook zal afspelen met hun laatste twee winterkoop­jes: na de Est Rauno Sappinen volgde ook nog de jonge Ghanese belofte Collins Tanor.

Terwijl Sappinen zondag op Union al een plaats op de bank kreeg, keek de 20-jarige Collins Tanor aandachtig toe van in de tribune.

“Mijn eerste stappen als voetballer heb ik in Ghana in de Right to Dream Academy gezet”, zegt Tanor. “Tot ik werd opgemerkt door Manchester City. In Engeland heb ik dan mijn verdere opleiding genoten. Ik ben trouwens nog steeds eigendom van Manchester City. Maar ik ben nu op een leeftijd gekomen dat ik moet spelen. Als jonge voetballer is dat bij City zo goed als onmogelijk en dus besloot de club me uit te lenen. Zo speelde ik de voorbije seizoenen bij het Deense Nordsjaell­and. Maar een kleine blessure gooide daar roet in het eten. Daarom ben ik blij dat ik hier bij Beerschot Wilrijk terechtkon. Ik wou absoluut naar een ploeg die probeert te voetballen. Ik ken het Belgische voetbal natuurlijk wel een beetje. Via Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en de prestaties van de Rode Duivels. België lijkt me het ideale land om me verder te ontplooien op een hoog niveau. Ik wil graag snel minuten maken en me tonen aan de supporters.”

Wat is Tanor bijgebleve­n van de eerste match van zijn nieuwe ploeg? Op Union zag hij zijn nieuwe ploegmaats pijnlijk in het stof bijten. “Ondanks het mindere resultaat viel het op dat de ploeg steeds naar voetballen­de oplossinge­n zocht. Dat zie ik graag, als verdedigen­de middenveld­er heb ik geleerd om in alle omstandigh­eden verzorgd te voetballen. Ook op training zag ik dat er heel wat individuee­l talent en technisch sterke spelers rondlopen bij mijn nieuwe club. Het is nu aan mij om me zo snel mogelijk aan te passen aan mijn nieuwe omgeving, aan de manier van spelen van Beerschot Wilrijk en aan de automatism­en van het elftal. Ik heb hier een contract getekend tot het einde van dit seizoen, met een optie op een bijkomend jaar. Ik wil er alles aan doen om hier te slagen om zo een nieuwe stap te zetten richting mijn grote droom: spelen in de Engelse Premier League.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Collins Tanor.
FOTO GOYVAERTS Collins Tanor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium