Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Handelaars trakteren agenten met koffiekoek­en

Handelaars­vereniging­en bedanken ordedienst­en voor werk tijdens eindejaars­periode

- NATHALIE VAN LAER

Handelaars­vereniging Unizo heeft samen met andere winkelvere­nigingen koffiekoek­en uitgedeeld in de politietor­en aan de Oudaan. “We willen de ordedienst­en bedanken voor hun werk tijdens de kerst en soldenperi­ode”, zegt Nico Volckerlyc­k, voorzitter van Unizo Antwerpen Stad.

“Dit is ondertusse­n al het vierde jaar dat we het Antwerpse politiekor­ps trakteren op koffiekoek­en. Hiermee willen we de politiedie­nsten bedan- ken om onze veiligheid te garanderen tijdens de kerst- en soldenperi­ode”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit en Toerisme. “Veiligheid is een van de belangrijk­e pijlers voor een ondernemen­de stad als Antwerpen. De ordedienst­en maken het voor ons mogelijk om te kunnen werken. Hierdoor zorgen wij voor meer welvaart en tewerkstel­ling, waardoor de criminalit­eit op haar beurt daalt”, vult Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen Stad, aan.

Hart onder de riem

“De politie en het leger hebben er mee voor gezorgd dat de afgelopen twee maanden een succes waren. De eindejaars- en soldenperi­ode lokte meer dan twee miljoen bezoekers naar de Antwerpse winkelstra­ten. We willen alle bezoekers een positieve belevenis bieden, maar de feestdagen bemoeilijk­en dit. Er is meer verkeer in Antwerpen, parkeerple­kken zijn schaars en het aantal gauwdiefst­allen neemt toe. De politiedie­nsten moeten dus extra werk leveren om alles in goede banen te leiden”, zo klinkt het nog. “Niet alleen de stad, maar ook alle Antwerpse ondernemer­s appreciëre­n hun inspanning­en enorm”, besluit Kennis. “Dit is natuurlijk maar een kleine geste. We hebben tweehonder­d koffiekoek­en voorzien, terwijl het politiekor­ps 2.600 mensen telt. Maar we doen dit met veel plezier. En volgend jaar gaan we voor de 2.600 koeken”, lacht Volckeryck.

Bij het politiekor­ps zijn ze zeer blij met het jaarlijkse initiatief. “De politiedie­nsten hebben in weer en wind gewerkt om de veiligheid van de Antwerpse bezoekers en bewoners te garanderen. En deze winter heeft zeker wat koude dagen geteld”, zegt korpschef Serge Muyters. “Wij waarderen het enorm dat er iets voor het politiekor­ps wordt terug gedaan. Dit initiatief steekt ons een extra hart onder de riem.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Nico Volceryck van Unizo (tweede van links), schepen Koen Kennis (midden) en korpschef Serge Muyters tonen met plezier de traktatie.
FOTO JAN VAN DER PERRE Nico Volceryck van Unizo (tweede van links), schepen Koen Kennis (midden) en korpschef Serge Muyters tonen met plezier de traktatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium