Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verliezen klanten en krijgen geen informatie”

Handelaars zijn gebrekkige communicat­ie omtrent werken Cassiersst­raat kotsbeu

- ELISE VERLINDEN

Enkele winkeliers en horecauitb­aters in en rond de Cassiersst­raat, in de wijk 2060, zijn niet te spreken over de manier waarop de stad over de werken in hun buurt communicee­rt. “Wij krijgen amper informatie en op mails komt zelfs geen reactie meer”, vertelt Annemie van koffiehuis Le Red Fox.

Tijdens de werken aan de Noorderlij­n worden verschille­nde straten in de buurt van de Cassiersst­raat afgesloten. De straat zelf is sinds enkele weken opgebroken door netbeheerd­er Elia en werd op korte tijd de favoriete plaats van sluikstort­ers. Enkele horeca-uitbaters uit de wijk trekken aan de alarmbel.

Annemie Van Riel (42) van Le Red Fox is de gebrekkige communicat­ie over de werken beu. “Ik zie dagelijks sluikstort­ers bezig, maar de stad doet niets meer dan stomme stickers uitdelen. Door het totale gebrek aan communicat­ie is mijn geduld echt op. Ik heb trouwe klanten die de omleiding trotseren, maar soms krijg ik te horen dat ik de rest van de dag geen water heb, waardoor ik de hele ochtend voor niks in mijn keuken heb gestaan. Wanneer ik de bevoegde instanties mail voor extra informatie, krijg ik zelfs geen antwoord meer. Het lijkt wel of de wijk 2060 niet meetelt”, zegt ze.

Bij Carlos Pimenta (58) en Paula Castro (51) van café Espigueiro klinkt eenzelfde verhaal. “Het is een groot schandaal”, zegt Carlos. “Niemand geeft ons informatie over de werken, maar wij verliezen ondertusse­n wel klanten omdat ons café amper bereikbaar is. Het is ook absurd dat we geen recht hebben op een compensati­e.”

Carine Alexander (52) van kruidenier Alexander begrijpt de ontevreden­heid. “We worden gewoonweg aan ons lot overgelate­n. Hier is compleet geen passage meer. Onze zaak bestaat al jaren, dus we kunnen dit wel overbrugge­n. Maar het is echt niet fair dat we geen informatie krijgen.”

De stad Antwerpen kon gisteren niet meer op de kwestie reageren, maar zegt wel altijd alles te doen om de stad proper te houden. In verband met de premies was niemand meer bereikbaar voor commentaar. Netbeheerd­er Elia zegt de bewoners alle informatie bezorgd te hebben, maar ook open te staan voor verdere communicat­ie.

Betrokkene­n die vragen hebben, kunnen terecht op het nummer 0800 11 089 of via omwonenden@elia.be.

 ?? FOTO'S ROBBIE DEPUYDT ?? Paula Castro van café Espigueiro poseert voor haar café. “Niemand geeft ons informatie over de werken, maar wij verliezen ondertusse­n wel klanten omdat onze zaak amper bereikbaar is.” Annemie Van Riel van Le Red Fox. “Mijn geduld is op”, zegt ze. “Soms...
FOTO'S ROBBIE DEPUYDT Paula Castro van café Espigueiro poseert voor haar café. “Niemand geeft ons informatie over de werken, maar wij verliezen ondertusse­n wel klanten omdat onze zaak amper bereikbaar is.” Annemie Van Riel van Le Red Fox. “Mijn geduld is op”, zegt ze. “Soms...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium