Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken aan Café Capital volop bezig

-

In het hart van het Stadspark wordt momenteel hard gewerkt aan het nieuwe Café Capital. De ruwbouw is, op het terras na, klaar. De nieuwe zaak zou openen in juli.

Café Capital is bijna terug van heel lang weggeweest. In augustus 2010 brandde de discotheek volledig uit. Deze zomer, acht jaar later, maakt het café een comeback, zij het in een andere setting en met een ander concept. De zaakvoerde­r blijft met Anthony Van Isacker wel dezelfde. “De werken zitten tot nu toe volledig op schema. De ruwbouw is bijna af. De kelder is al klaar en de graafwerke­n zijn ook afgerond. Alleen het terras moet nog gelegd worden en dan kunnen ze de ramen plaatsen. Volgende week worden er ook nog houten balken aan touwen bevestigd aan het terras. Dan is cirkel ongeveer rond”, zegt Van Isacker.

Dat bedoelt hij letterlijk, want de constructi­e van de nieuwe hore- cazaak is cirkelvorm­ig. “Als er geen lijken meer uit de kast vallen, is de oplevering van het pand voor mei. In juli willen we Café Capital effectief openen.”

Feestjes, zoals in de vroegere discotheek, zullen er niet snel meer op het programma staan. “Het nieuwe Café Capital wordt een dagzaak met lekker eten en drinken. In de kelder komt een feestzaal die verhuren we aan iedereen die wil, het enige verschil met vroeger is dat wij niet meer zelf de dj’s zullen boeken en ook niet elke zaterdagav­ond een feestconce­pt zullen organisere­n. De zaal kan bijvoorbee­ld worden afgehuurd voor trouw- of verjaardag­sfeesten.”

Ook de kantoren en de stelplaats van de stedelijke groendiens­t worden ondergebra­cht in het nieuwe gebouw.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? In 2010 brandde Café Capital, de vroegere danstempel, helemaal uit. Momenteel wordt de ruwbouw van het nieuwe pand afgewerkt en binnenkort beginnen de werkmannen aan het terras.
FOTO PATRICK DE ROO In 2010 brandde Café Capital, de vroegere danstempel, helemaal uit. Momenteel wordt de ruwbouw van het nieuwe pand afgewerkt en binnenkort beginnen de werkmannen aan het terras.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium