Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CEO’s denken samen na over mobiliteit

Grote werkgevers brainstorm­en op bijeenkoms­t Slim naar Antwerpen

-

In het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp vond voor de tweede keer een CEObijeenk­omst plaats van Slim naar Antwerpen. Samen werd er gebrainsto­rmd over hoe het woonwerkve­rkeer te optimalise­ren voor hun werknemers.

“In totaal 41 Antwerpse werkgevers, met meer dan 150 werknemers, optimalise­ren met de steun van Slim naar Antwerpen het woon-werkverkee­r en de dienstverp­laatsingen van hun personeel. Samen worden ongeveer 41.600 werknemers bereikt”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Daarnaast kunnen ook bedrijven met minder dan 150 werknemers rekenen op aangepaste ondersteun­ing. 35 kmo’s in Antwerpen maken hier al gebruik van.” Slim naar Antwerpen startte in 2016 met deze werkgevers­aanpak.

Tijdens de bijeenkoms­t gisteren stonden inspireren­de voorbeelde­n, tips voor succes en het uitwissele­n van nuttige ervaringen en concrete resultaten centraal. Vooral thema’s als plaats- en tijdsonafh­ankelijk werken, fietsmaatr­egelen en de uitdaginge­n waar logistieke en havenbedri­jven mee te maken krijgen, kwamen uitgebreid aan bod.

Een van de bedrijven die zich recent aansloot bij de samenwerki­ng is DHL Parcel. “DHL heeft er veel aan de bereikbaar­heid van binnensted­en en industriël­e centra te bevorderen”, vertelt Peter Dewolf van DHL Parcel. “Enerzijds uit economisch belang, maar anderzijds ook om de CO2-uitstoot te reduceren. Dat kunnen we alleen bereiken door samen te werken.”

Bij de deelnemend­e bedrijven is er overigens wel wat potentieel aan uitgespaar­de autoverpla­atsingen. Dat blijkt uit de 22 mobiliteit­sscans die tot dusver werden uitgevoerd en waarbij het verplaatsi­ngsgedrag van 22.187 werknemers in kaart werd gebracht.

 ?? FOTO JVDP ?? Schepen Koen Kennis.
FOTO JVDP Schepen Koen Kennis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium