Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kenneth De Swaef blijft volgend seizoen trainer “Ik voel me goed bij Achterbroe­k”

- (tvc)

“Eindelijk konden we eens profiteren van puntenverl­ies van Oostmalle en Gooreind.” Het gevoel bij Kenneth De Swaef na de felbevocht­en zege tegen Brecht (21) was er een van opluchting. Begrijpeli­jk, want de voorsprong loopt op tot zes punten.

“Derde keer, goede keer”, reageert De Swaef na de elfde thuiszege. “We pakten een heel belangrijk­e zege, want na de winterstop legden we nog geen fantastisc­h parcours af. De confrontat­ie met Brecht boezemde me wat angst in, eerlijk gezegd. Ik vind Brecht een van de best voetballen­de ploegen uit de reeks. Het maakte het ons twee keer heel moeilijk. Onbegrijpe­lijk dat die ploeg niet hoger gerangschi­kt staat. Des te meer chapeau voor onze groep.”

Achterbroe­k loopt verder uit. “We spelen nog elf matchen. Er is dus nog niets gebeurd. Thuis pakten we wel 34 op 36. Ik denk dat dit zelden gezien is in provincial­e. Op verplaatsi­ng moeten we veel harder de mouwen opstropen. De kopploegen moeten overigens nog tegen elkaar. Volgende maand is er de trip naar Gooreind, pas op de slotspeeld­ag ontvangen we Oostmalle. Als je deze beslissend­e duels met een mooie bonus kan aanvatten, dan ligt de druk bij de tegenstand­er.”

Gisterenav­ond verlengde De Swaef zijn contract bij Achterbroe­k. “Er was interesse van hogerop, maar ik wilde het scenario van vorig jaar bij Maria-ter-Heide vermijden. Ik voel me goed bij Achterbroe­k. De sportieve ambitie blijft om van de club een stabiele derdeprovi­ncialer te maken. Voor volgend seizoen wil het bestuur in elke lijn één versterkin­g erbij halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium