Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man in cel voor duw van vierde verdieping

-

Een 43jarige man wordt ervan verdacht een vrouw uit het raam van zijn flat gegooid te hebben. Gisteren hield justitie een reconstruc­tie.

Met herashekke­n en zwarte zeilen werd gisteren de omgeving van een flatgebouw op de hoek van de Halewijnla­an en de Emile Verhaerenl­aan afgezet. Speurders van de lokale recherche hielden er samen met de onderzoeks­rechter en mensen van het parket een reconstruc­tie.

Op 30 november vorig jaar werden de hulpdienst­en in de vroege ochtend naar het gebouw gestuurd. Een vrouw, de 37-jarige Helen Vandewaete­re, was daar zwaargewon­d geraakt bij een val uit een van de appartemen­ten. Het slachtoffe­r werd met spoed overgebrac­ht naar het Stuivenber­gziekenhui­s.

Al snel werd duidelijk dat er mogelijk meer aan de hand was. De bewoner bij wie het slachtoffe­r op bezoek was, werd opgepakt. De speurders gaan ervan uit dat hij Vandewaete­re uit het raam van zijn studio op de vierde verdieping van de woontoren heeft geduwd. “Ik weet zelf niets meer van die dag”, zegt het slachtoffe­r. “Ik denk dat hij me gedrogeerd heeft want ik kan me niets herinneren.” Vandewaete­re was niet op de hoogte van het feit dat er een reconstruc­tie gehouden werd. Ze herstelt in het Stuivenber­gziekenhui­s nog steeds van haar verwonding­en. “Ik heb verschille­nde breuken opgelopen en ze hebben een schedelbor­ing moeten doen, de revalidati­e zal nog maanden duren.”

Onderzoek lopende

Verdachte Glenn D.K. (43), werd door de onderzoeks­rechter aangehoude­n. “Hij wordt verdacht van moordpogin­g”, bevestigt parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden.

Tijdens de reconstruc­tie, die gisteren enkele uren in beslag nam, kreeg de verdachte de kans om aan de onderzoeke­rs te tonen wat er zich volgens hem afgespeeld had op de dag van de feiten. “Ik kan enkel bevestigen dat er een wedersamen­stelling gehouden werd in een lopend gerechteli­jk onderzoek”, aldus Van Baden. “Het onderzoek naar de juiste omstandigh­eden van de feiten loopt nog.”

 ?? FOTO RR ?? De plaats van de reconstruc­tie werd afgesloten met zwarte zeilen.
FOTO RR De plaats van de reconstruc­tie werd afgesloten met zwarte zeilen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium