Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Multimiljo­nair, staatssecr­etaris en straks op het Kiel

-

Abdullah Bin Mosa’ad bin Abdulaziz alSaud , de Saudische prins, is 52 en rijk als de zee diep is. Prins Abdullah bouwde zijn fortuin op met dank aan een papierfabr­iek die hij met enkele partners oprichtte in 1989. Specialite­it: papieren zakdoekjes. Popularite­it: de grootste producent van het Midden Oosten. De prins bezit op dit moment nog steeds veertig procent van de aandelen van het bedrijf dat jaarlijks een omzet draait van meer dan tweehonder­d miljoen euro.

San Francisco 49ers

Geld dat de prins vader van zeven kinderen investeert in andere bedrijven en in sport. “Als ik ooit zou kunnen kiezen tussen een winstgeven­de investerin­g in een bedrijf en een investerin­g die breakeven zou draaien in een sportclub, dan kies ik resoluut voor het tweede”, verklaarde hij ooit. Prins Abdullah leeft in de Verenigde Staten en volgt er het American Football op de voet de San Francisco 49ers is zijn favoriete club. In de voetbalwer­eld was hij eerder al actief als voorzitter van de lokale topclub AlHilal en maakte hij naam in Europa door in 2013 vijftig procent van de aandelen van het Engelse Sheffield United , momenteel in tweede klasse, over te nemen. Dat de Saudische staatssecr­etaris van Jeugdwelzi­jn want dat is hij sinds 2014 ook nog eens nu voor Beerschot Wilrijk kiest als volgende investerin­g toont aan dat hij een neus heeft voor traditiecl­ubs.

 ?? FOTO RR ?? Walter Damen en voorzitter Eric Roef overhandig­en prins Abdullah een shirt van Beerschot Wilrijk bij een bezoek in oktober.
FOTO RR Walter Damen en voorzitter Eric Roef overhandig­en prins Abdullah een shirt van Beerschot Wilrijk bij een bezoek in oktober.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium