Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wilde vorige zomer al komen”

Bij OH Leuven moest coach Nigel Pearson hem niet meer, dus maakte Mamadou Bagayoko vorige week de sprong van de Leuvense Bkern naar de basiself van KV Mechelen. Op huurbasis, maar in Leuven zien ze de Ivoriaanse internatio­nal niet meer terug. “Ik mocht a

- THOMAS STANDAERT

Je moet het maar doen. Na weken getraind te hebben met de reserven van OHL werd Mamadou Bagayoko vijf dagen na zijn transfer al voor de leeuwen gegooid tegen Anderlecht. Gezien de omstandigh­eden deed hij het behoorlijk, al vertelde Denis van Wijk na de match dat hij verdedigen­d nog een stuk beter kan.

“Dat klopt. Vooral fysiek ben ik nog niet top”, knikt de nieuwe rechtsback. “Maar door te spelen zal ik snel opnieuw mijn oude niveau halen. De coach weet wat ik kan. Hij heeft me afgelopen zomer overtuigd om naar OHL te gaan. Zolang hij er trainer was, liep het uitstekend. We wonnen onze matchen en maakten veel plezier naast het veld. Onder zijn opvolger (de Engelsman Nigel Pearson, red.) was dat snel gedaan. Zelfs een goedemorge­n was er teveel aan.”

Club is familie

Bagayoko verhuisde onder Pearson naar de bank en werd uiteindeli­jk zelfs naar de B-kern verbannen.

“Ik voelde me niet langer gewaardeer­d”, vertelt hij. “Dat gevoel heb ik heel hard nodig. Op mijn dertiende ben ik mijn moeder verloren en vorig jaar is ook mijn vader overleden. Als wees is mijn club nu mijn familie. Als ik van hen geen liefde voel, dan stopt het voor mij.”

Het telefoontj­e van Denis van Wijk kwam voor Bagayoko dan ook als een geschenk uit de hemel vallen.

“Zelf heb ik geen seconde getwijfeld, maar de coach van OHL gunde me zelfs geen transfer. Hij eiste dat ik het seizoen uitdeed bij de reserven”, zucht Bagayoko. “Sorry, maar voor een speler van de nationale ploeg van Ivoorkust getuigt dat toch van een groot gebrek aan respect.”

Na bemiddelin­g van sportief directeur Wim De Corte werd er toch een oplossing gevonden.

“Ze waren bereid me te laten gaan, maar alleen als ik het tweede jaar van mijn contract zou opgeven. Geen probleem. Zolang ik maar kon tekenen bij KV Mechelen.”

Yannick Ferrera

In de komende maanden hoopt Bagayoko zich te tonen als een aanwinst voor KV Mechelen.

“Ik heb een risico genomen. Maar dat is het me wel waard. Eind vorig seizoen had Yannick Ferrera al gevraagd of ik naar KV wilde komen. Ik zag dat helemaal zitten. Alles leek ook in orde te komen, maar op het laatste moment is het dan toch afgesprong­en. Ik snap nog altijd niet goed waarom (Ferrera koos voor Rherras, red.). Het heeft dus iets langer geduurd dan ik had gedacht, maar ik ben blij dat ik hier uiteindeli­jk toch ben geraakt.”

“Als speler van Sint-Truiden was een match op KV al mijn favoriete verplaatsi­ng. Ik vind het formidabel hoe het publiek hier achter de ploeg blijft staan. Een club met zo’n publiek verdient het niet om op de laatste plaats te staan. Ik ga er dan ook alles aan doen om Malinwa in eerste klasse te houden. Te beginnen met een overwinnin­g tegen Eupen zaterdag. Wat de toekomst brengt, zien we later wel. Als de coach en de club tevreden zijn, dan wil ik met alle plezier blijven. Maar op dit moment telt alleen de toekomst van de club. Die ligt in eerste klasse. Schrijf dat maar op.”

 ??  ?? Bagayoko werd vijf dagen na zijn komst al voor de leeuwen gegooid tegen Anderlecht. Hier in duel met Saief.
FOTO ISOSPORT
Bagayoko werd vijf dagen na zijn komst al voor de leeuwen gegooid tegen Anderlecht. Hier in duel met Saief. FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium