Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Water in benzinepom­p Q8: twee auto‘s van zestiger kapot

Benzinepom­p in Heidestraa­t afgesloten na “defect”

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Het begon allemaal op maandagoch­tend 22 januari”, begint Hobokenaar Jean Van Santvoort (69) zijn merkwaardi­g verhaal. “Ik ging tanken bij het Q8tankstat­ion in de Heidestraa­t, vlak bij mijn woning. Na die tankbeurt keerde ik terug naar huis, maar viel in panne.” Blijkbaar had de pechvogel water in plaats van benzine getankt. En hij was niet de enige.

Van Santvoort kocht zijn Renault Kangoo vrij recent aan. “Het is een auto met een schuifdeur. Een belangrijk detail, want mijn vrouw loopt permanent met een zuurstofap­paraat rond. Dat krijg je niet zomaar in een gewone auto”, zegt Jean Van Santfoort, die de auto die bewuste maandagoch­tend voor zijn vrouw Monique (69) ging voltanken. “Want ze rijdt meermaals per week met die wagen naar het Stuivenber­gziekenhui­s en ik wilde er zeker van zijn dat er voldoende brandstof in de tank zat voor een hele week.”

Maar dat liep dus grondig mis. “Omdat mijn Renault plots in panne stond, moest ik beroep doen op mijn andere wagen. Maar ook die Citroën had bijna geen benzine meer. Ik reed dus opnieuw naar de Q8 in de Heidestraa­t. Ik tankte, om een paar honderd meter te rijden en vervolgens opnieuw stil te vallen. Echt de wet van Murphy”, vertelt Van Santvoort.

Nieuwe motor

“Een bevriende automechan­ieker voor wiens deur mijn oude auto in panne was gevallen, had al snel door dat het probleem aan de naft moest liggen. Ik heb toen meteen naar Q8 gebeld, waar de vermoedens bevestigd werden: ik had water in plaats van benzine gepompt en bleek bovendien niet de enige te zijn. De pomp werd meteen afgesloten, maar mijn beide wagens waren wel stuk.”

Voor Jeans oude auto bleef het euvel al bij al beperkt. “Die bevriende mechanieke­r heeft de tank leeggemaak­t en de leidingen uitgespoel­d en nu rijdt hij terug. Mijn nieuwe Renault echter, de auto waarmee mijn vrouw zich verplaatst, is er veel erger aan toe. De motor is volledig stuk. Een kostenplaa­tje dat oploopt tot maar liefst 8.000 euro.”

Q8 liet de gedupeerde­n weten voor de kosten te zullen opdraaien. “De kosten van beide tankbeurte­n en de herstellin­g van mijn oude wagen hebben ze reeds vergoed”, reageert de Hobokenaar. Maar voor de hoge factuur laat het bedrijf op zich wachten. “Q8 stelde een expert aan, maar zolang dat rapport niet rond is, kan ik niets beginnen en vooral: kan mijn vrouw zich niet verplaatse­n. Want het openbaar vervoer nemen, dat lukt haar niet.”

Geen menselijkh­eid

De herstellin­gen voorschiet­en durft Van Santvoort niet. “Want stel dat de kostenrami­ng van de expert niet overeenkom­t met de gemaakte kosten, dan ben ik gezien. Ik vind het jammer dat Q8 en de verzekeraa­r hier niet meer vaart achter zetten. We zitten nu al meer dan twee weken zonder onze Kangoo, en dat is echt bijzonder lastig voor ons. Ik begrijp het wel, hoor: voor de verzekerin­gsmaatscha­ppij ben ik maar een geval. Het menselijke en het emotionele, daar houden ze geen rekening mee.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Jean Van Santvoort en zijn vrouw Monique bij de kapotte Renault. “Jammer dat Q8 en de verzekeraa­r hier niet meer vaart achter zetten. We zitten al meer dan twee weken zonder onze Kangoo.”
FOTO PATRICK DE ROO Jean Van Santvoort en zijn vrouw Monique bij de kapotte Renault. “Jammer dat Q8 en de verzekeraa­r hier niet meer vaart achter zetten. We zitten al meer dan twee weken zonder onze Kangoo.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium