Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen geen enkele ploeg nul op zes halen”

- (fko)

Kontich lijkt de trein weer helemaal op de rails te hebben. Na de moeizame zege tegen Rapid Leest volgde nu een knappe 03 uitzege bij Witgoor Dessel. Het was nog maar de tweede keer dit seizoen dat geelrood een zes op zes liet optekenen.

Doelman Filip Verheyen had in Witgoor dubbel reden tot juichen. Hij mocht niet alleen de zege vieren van zijn ploeg, de goalie hield eindelijk ook nog eens de nul. En dat was voor Kontich toch alweer geleden van half november.

“Het was een leuke opsteker om na zes matchen op rij met tegengoal eindelijk nog eens de nul te kunnen houden”, zegt Verheyen. “Bovendien namen we revanche op Witgoor voor de onterechte nederlaag uit de heenronde. We leverden een goede collectiev­e prestatie, hopelijk staat de trein nu weer helemaal op het juiste spoor. Ik heb er een goed oog in. De kopjes zijn helemaal leeg en we kunnen weer vrijuit spelen. We kijken niet meer achterom en willen snel de veilige grens van veertig punten halen

(Kontich heeft er voorlopig 29, red.). Door deze overwinnin­g doen we een goede zaak in het klassement, maar we gaan onszelf geen enkele druk opleggen. Voorlopig zijn we er ook in geslaagd om al tegen elke ploeg iets te rapen. Laat dat ons nieuwe doel zijn: tegen elke ploeg punten pakken.”

De 0-3 zege op Witgoor lijkt makkelijk, maar was het niet. Het veld lag er dramatisch bij. “Het was een enorm zwaar veld. Door de grote modderpoel zakte ik bij het uittrappen telkens weg in het slijk. Toch combineerd­en we goed op het zware veld. Na de rode kaart voor Witgoor wisten we dat de kansen gingen volgen en controleer­den we op een volwassen manier de partij. Ik kreeg nog amper werk op te knappen”, besluit Verheyen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium