Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie had dit verwacht? Niemand toch”

- FREDDY KOOPMAN

Wat zit er de laatste weken in het eten van de spelers van Antonia? De ploeg kon maar niet meer winnen en moest acht weken vruchteloo­s wachten op de zege. Tot groenrood vorige week met 05 ging winnen op het veld van rode lantaarn GR Katelijne. Goed voor een boost van vertrouwen. Het gevolg: een nieuwe 61 monsterzeg­e tegen Berg en Dal, zowaar een ploeg die al het hele seizoen in de top vijf kampeert.

Het was Jan Van der Voort die Antonia zaterdagav­ond op het juiste spoor zetten met de vroege openingstr­effer. “Ik liep goed in op een perfect aangesnede­n hoekschop van Van In en kon zo aan de eerste paal de score openen”, zegt Van der Voort. “Voor de rust kwamen we ook nog op 2-0, maar het was jammer dat we dan vlak voor de pauze nog op die aansluitin­gstreffer liepen. Zeker omdat het een vermijdbar­e goal was. Toch trokken we met een goed gevoel de kleedkamer in. Na de rust controleer­den we de partij volledig. Deze ruime zege had natuurlijk niemand verwacht. Berg en Dal kreeg voor de wedstrijd tegen ons slechts vijftien doelpunten binnen dit seizoen. En nu dit, ongelofeli­jk toch! De terugkeer van Wouter Keyzer is voor ons heel belangrijk gebleven. Hij is balvast, dankzij hem kan de hele ploeg goed aansluiten. En het werkt: sinds zijn terugkeer scoorden we in drie matchen al dertien keer.”

Zelf is Van der Voort bezig aan een redelijk constant bezig. “Ik vond het alleen bijzonder jammer dat ik door een verrekking de leuke match op Racing Mechelen moest missen. Na onze mindere periode staan we ook onder onze waarde in het klassement. De honger om dat recht te zetten is enorm groot.”

Leuk extraatje voor Antonia: door de twee ruime zeges op rij staan Van der Voort en co op kop in de derde periodesta­nd. “We mogen daar even van genieten, maar na twee speeldagen wil dat uiteraard nog niet te veel zeggen. Door de zeges is ons vertrouwen wel helemaal terug, we hebben het behoud weer volledig in eigen handen. We hebben het goede ritme weer te pakken en blijven hard werken om al dit goede te bevestigen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jan Van der Voort (rechts) zit Jonas Verbert op de hielen in de match van Antonia op Lyra.
FOTO GOYVAERTS Jan Van der Voort (rechts) zit Jonas Verbert op de hielen in de match van Antonia op Lyra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium