Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was belangrijk om de draad opnieuw op te pikken”

- (kugu)

Lyra knoopte na twee opeenvolge­nde thuisneder­lagen zondag in Leest opnieuw aan met winst. Het 21ste competitie­doelpunt van Tristan Dermaut volstond voor de Pallieters om drie gouden punten te pakken.

Na thuisneder­lagen tegen RC Mechelen (1-2) en Heikant (0-2) was het in Leest zo’n beetje van moeten voor Lyra, dat er alle baat bij had zijn negatieve spiraal zo snel mogelijk een halt toe te roepen.

“Er stond inderdaad wat druk op de ketel”, gaf Tristan Dermaut ook toe. “We hadden weliswaar de bovenhand, maar dat doelpunt bleef lang uit. Dan is het zaak om geduldig te blijven en te loeren op dat ene moment. Dat hebben we uitstekend gedaan. Voor Lyra was het belangrijk om de draad opnieuw op te pikken en dat is ons gelukt.”

Met dank aan scherpschu­tter Tristan Dermaut, die een kwartier voor tijd met een licht afgeweken vrijschop voor de bevrijdend­e 0-1 zorgde.

“Tja, het was niet echt een mooie goal, maar dat was nu even niet belangrijk. Die bal moest binnen, louter daar draaide het om. We hebben opnieuw aangeknoop­t met de overwinnin­g en moeten die mindere periode achter ons laten.”

“We hebben voldoende ervaring in de groep om ons door die moeilijke momenten te sleuren. Het puntenverl­ies van RC Mechelen? Daar zijn we echt niet mee bezig. We moeten zelf onze punten blijven pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium