Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De weken van de waarheid zijn aangebroke­n”

- (wp)

Moet SintJob stilaan beginnen te vrezen voor zijn plaats in eerste provincial­e? Roodwit verloor zaterdagav­ond kansloos met 31 op het veld van HeikantBer­laar. Gevolg: een nul op vijftien na Nieuwjaar en het degradatie­spook dat nu helemaal komt opdoemen. Komende zondag moet op eigen veld de kentering volgen tegen Rapid Leest, dat zelf al zo goed als veroordeel­d is tot degradatie.

“We werden op Heikant van bij het begin weggedrukt”, zegt Manu Nuyts. “We waren ook al snel op achtervolg­en aangewezen. En dat is spijtig genoeg niet de eerste keer dat we dat meemaken de laatste weken. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We hebben ons nadien nog wel enigszins herpakt, maar het mocht niet zijn.”

En zo pakte Sint-Job sinds Nieuwjaar geen enkel punt meer. “Die nul op vijftien is hard aangekomen. We hebben dringend weer punten nodig. Zondag komt Rapid Leest op bezoek. Zij staan voorlaatst­e en konden al niet meer winnen sinds eind oktober. Daar moeten we gewoon tegen winnen, zo simpel is het. Als we ons nog willen redden, kunnen we ons geen nieuwe misstap meer veroorlove­n.”

De wedstrijd tegen Rapid Leest wordt voor Sint-Job trouwens de eerste van een heel reeks matchen tegen ploegen die onderaan staan. Nuyts: “We staan voor de weken van de waarheid. Die nul op vijftien is jammer, maar mag niet in onze hoofden blijven steken. Het is tijd om orde op zaken te stellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium