Gazet van Antwerpen Stad en Rand

TWEEDE B: WUUSTWEZEL “Liefst starten in eerste provincial­e”

- WALTER PEERSMANS

Wuustwezel kent zijn nieuwe coach voor volgend seizoen. Na het afhaken van Frank Braeckmans koos geelblauw voor coach Serge Crève, de man die vele jaren aan de slag was bij Zoersel, maar daar besloot om na dit seizoen een stap opzij te zetten.

“Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

Met die woorden vorige week in onze krant gaf Serge Crève aan niet uit te zijn op een sabbatjaar na die vele jaren als trainer bij Zoersel. En kijk, lang heeft Crève niet moeten wachten op zijn nieuwe uitdaging. De coach verlaat Zoersel na dit seizoen voor een avontuur bij reeksgenoo­t Wuustwezel. Al doet zijn toekomstig­e ploeg nog altijd mee voor de prijzen. Hoopt Crève op een start in tweede provincial­e of verkiest hij toch liever om te beginnen in eerste provincial­e?

“Dat maakt me eigenlijk weinig uit”, zegt Crève. “Al zou ik natuurlijk het liefst in eerste provincial­e starten.”

De onderhande­lingen tussen Crève en het bestuur van Wuustwezel waren snel rond.

“Enkele jonge mensen zijn het bestuur bij Wuustwezel niet zo lang geleden komen versterken. Ook zij konden zich snel vinden in de beslissing om voor mij te kiezen. Zij waren ervan overtuigd dat mijn profiel perfect past bij dat van Wuustwezel.”

En dus maakt Crève volgend seizoen toch een beetje promotie. Zoersel en Wuustwezel mogen (voorlopig) dan in dezelfde reeks spelen, Wuustwezel staat toch nog dat tikje hoger aangeschre­ven. “Wuustwezel speelt ook al een hele tijd op een hoger niveau. Bovendien heeft de club een geweldige accommodat­ie. Frank Braeckmans heeft er de voorbije jaren goed werk geleverd en heeft er iets opgebouwd. Dat wil ik graag verderzett­en. De club heeft ambitie en wil ook verjongen. Ik ben ervan overtuigd dat ik me snel zal thuisvoele­n in Wuustwezel.”

Eerst nog tegen Wuustwezel

Maar voor Crève die stap gaat maken, hoopt hij eerst nog afscheid te kunnen nemen van Zoersel met het behalen van de eindronde.

“Dat zou schitteren­d zijn. En dan maar hopen dat Wuustwezel de titel pakt. Het zal zwaar worden om de eindronde nog te halen, we hebben nog wel wat punten nodig. Die punten wil ik ook tegen de topploegen halen. Dus ja, ook tegen Wuustwezel. Daar gaat mijn overstap niks aan veranderen.”

 ?? FOTO SMB ?? Serge Crève. Van een sabbatjaar voor de coach is volgend seizoen geen sprake.
FOTO SMB Serge Crève. Van een sabbatjaar voor de coach is volgend seizoen geen sprake.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium