Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we ons weten te redden, dan starten we met een Bploeg”

- (fko)

Na een magere één op negen knoopte Mortsel OG vorig weekend opnieuw aan met de zege. En hoe! Het dolende Aartselaar kreeg een 70 rammeling rond de oren. “Na een wisselvall­ig seizoen doet dit deugd”, zegt trainer Nico Herpoel. “En als we ons weten te redden, starten we volgend seizoen met een Bploeg in vierde provincial­e.”

Na een kwartier was de wedstrijd tegen Aartselaar al gespeeld. Toen al stond Mortsel 3-0 voor.

“We kenden een droomstart”, zegt Herpoel. “Voor we het zelf goed beseften, stonden we 3-0 voor. Nadien hebben we de match gecontrole­erd. Het was ook leuk om nog eens de nul te houden. Vooral voor onze doelman Tim Busschots, die vorige week op Wavria nog een groot aandeel had in het punt dat we daar pakten.”

Herpoel kampeert dit seizoen met Mortsel in de ruime middenmoot. “We kennen een wisselvall­ig seizoen met ups en downs. Na deze knappe zege staan we terug in de linkerkolo­m, maar dat kan volgende week weer anders zijn. In deze evenwichti­ge reeks zijn er geen makkelijke matchen, het is elke week knokken voor de punten.”

Alles hangt zo dicht bij mekaar dat Mortsel zelfs nog niet helemaal zeker is van het behoud. “We hebben slechts vijf punten meer dan de dertiende. We zijn er dus nog niet. Maar als we ons toch weten te redden, start Mortsel OG volgend seizoen onder leiding van trainer Kurt Collier met een B-ploeg in vierde provincial­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium