Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu moeten we bevestigen tegen Achterbroe­k en Gooreind”

- (tvc)

Dé ploeg van het jaarbegin in vierde provincial­e A is een ploeg buiten de top vijf: Putte SK. De Kapelse grensforma­tie pronkt met een vijftien op vijftien en lijkt helemaal klaar voor het uitdagende tweeluik Achterbroe­k en Gooreind. “Nu moet de bevestigin­g volgen”, zegt Jari Verhaegen.

Putte treft leider Achterbroe­k op een uitgelezen moment. De manschappe­n van coach Pieter Dilliën steken de jongste weken in bloedvorm. “De groep hangt perfect aan elkaar”, zegt Verhaegen. “We komen van ver. Van zowat de laatste plaats zijn we stelselmat­ig opgeschove­n naar de zesde plek. Als we onze inhaalmatc­hen tegen Horendonk en Berendrech­t kunnen winnen, komen we zelfs mee op kop in de tweede periode. Op basis van ons doelpunten­saldo zouden we dan naar de eindronde mogen. Zover zijn we nog niet, maar het zegt wel iets over hoe we de voorbije maanden als team zijn gegroeid.”

Komend weekend mag Putte zijn prima vormpeil proberen te verzilvere­n tegen koploper Achterbroe­k.

“Een heel goede ploeg”, onderstree­pt Verhaegen. “Achterbroe­k staat niet zomaar bovenaan. Een overwinnin­g of zelfs een gelijkspel zou prachtig zijn. Als we verliezen, laten we ons zeker niet uit het lood slaan.”

Verhaegen zelf is aan een sterk seizoen bezig. Ondanks interesse van andere clubs blijft hij Putte ook komend seizoen trouw. “Ik niet alleen. Ik geloof dat zowat alle spelers van de A-kern intussen hebben beslist om te blijven. We hebben een moeilijk jaar achter de rug, maar ik ben toch heel gelukkig bij Putte.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium