Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“EK is hoofddoel van het seizoen”

- MARCEL BERNAERTS

Matijs Dierickx kan terugblikk­en op een meer dan geslaagd weekend. De badmintonn­er, die gesteund wordt door Defensie, pakte op het BK in Aalst zowel in het dubbel als in het gemengd dubbelspel de nationale titel.

Voor de man uit Berchem was het aan de zijde van Freek Golinski al zijn zevende titel in het mannen dubbel. De titel in het gemengd dubbel aan de zijde van Flore Vandenhouc­ke won Dierickx voor de tweede keer.

“Die titel met Freek in het dubbel mannen was niet meer dan normaal”, zegt de Berchemnaa­r. “Als enige profploeg mocht die titel ons gewoon niet ontglippen. En oké, het mocht dan al wel de zevende titel zijn, zoiets went nooit. Het blijft nog altijd leuk om op dat hoogste trapje van het podium te staan.”

Meer verbaasd was Dierickx over zijn titel in het dubbel gemengd aan de zijde van Flore Vandenhouc­ke.

“De voorbije maanden hadden we, bij wijze van test, al wel twee tornooien gespeeld en het gevoel nadien was zeer goed. We mikten op een plaats in de finale, maar dat we daarin de maat zouden nemen van Freek Golinski en Lise Jaques, hadden we nooit durven te dromen.”

Ondanks die verrassend­e titel blijft Dierickx in de toekomst toch gewoon de focus leggen op het dubbel bij de mannen. “Dat ge- mengd dubbel staat voor een deel in functie van het andere. Soms is het handig om dankzij die competitie op een tornooi al te wennen aan de omstandigh­eden en om zo nog wat extra wedstrijdr­itme op te doen. Het hoofddoel dit seizoen blijven echter de Europese kampioensc­happen eind april in Spanje. Daar willen Freek en ik opnieuw de top acht halen.”

Om dat doel te bereiken, bereidt het duo zich de komende maanden voor op diverse internatio­nale tornooien. “Allemaal in het teken van het EK. Op die tornooien willen we ons via wedstrijde­n tegen sterkere ploegen optimaal klaarstome­n voor dat EK. Dat moet het moment van het seizoen worden.”

 ?? FOTO DSJ ?? Matijs Dierickx en zijn maat Freek Golinski. Al voor de zevende keer het beste badmintond­uo van België.
FOTO DSJ Matijs Dierickx en zijn maat Freek Golinski. Al voor de zevende keer het beste badmintond­uo van België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium