Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze groep moet binnen drie jaar aan de kop kunnen spelen”

- (givl)

Olympic Pirates Deurne liet nog eens van zich horen. De troepen van Germain Pouwels boekten afgelopen weekend een mooie zege tegen Oelegem, dat vierde staat in de stand. De coach zelf is nochtans niet verbaasd dat zijn ploeg het de laatste tijd zo goed doet.

“We speelden een heel sterke match tegen Oelegem”, zegt Pouwels. “De 4-1 cijfers waren zelfs niet overdreven. Bij de rust stond het 2-1 en na rust waren we helemaal baas. We misten zelfs nog een strafschop, een doelpunt werd afgekeurd en we troffen nog twee keer de lat. De laatste weken kregen we veel compliment­en van de tegenstand­ers en stilaan volgen nu ook de punten.”

Pouwels ziet veel potentieel in zijn groep. “De eerste periode haalden we slechts vier punten, maar we hebben dan ook een jonge ploeg met spelers die nooit in een eerste ploeg gespeeld hebben. De enkele ervaren spelers die we erbij hadden gehaald, bleken geen meerwaarde. Ze hadden geen geduld, haalden het niveau naar beneden en zijn uiteindeli­jk ook gestopt. Sinds we onze vernieuwde trainingsv­elden ter beschikkin­g hebben, is het niveau omhoog gegaan. De spelers hebben zeker talent en stilaan beginnen ze ook uit te voeren wat ik wil. Ik heb dan ook een heel goed gevoel bij deze groep. Dit seizoen is een leerschool, maar misschien kunnen we nog in de middenmoot eindigen, dat zou al een succes zijn. Als we wat geduld hebben en de spelers blijven alles oppikken, zit hier zeker toekomst in en spelen ze binnen drie jaar mee aan de kop.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium