Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb opnieuw zin in het spelletje”

- (mabe)

Kevin Van Hove heeft de smaak van het snookeren opnieuw te pakken. Na de zege op de eerste manche van de DMT Belgian Snooker Tour pakte de voormalige Schotenaar vorig weekend ook de zege op de tweede manche afgelopen weekend in Aartselaar. Een opsteker voor Van Hove na enkele turbulente maanden in zijn privéleven, waar hij verder niet te veel woorden aan wil vuilmaken.

“Het gaat nu gelukkig wat beter, maar na het nationaal kampioensc­hap heb ik enkele maanden geen snookertaf­el meer van dichtbij gezien”, zegt de 34-jarige ex-prof. “De focus lag even hoofdzakel­ijk op mijn gezinsleve­n en het snooker werd voor enkele maanden aan de kant geschoven. Er zijn belangrijk­ere dingen in het leven dan snookeren.”

Tegenwoord­ig werkt Van Hove als magazijnie­r in een bedrijf in Zonhoven. Zijn dagelijkse job combineert hij met het snookeren op amateurniv­eau. “Mede daardoor is het snooker een beetje op een lager pitje komen te staan. Maar ik hou nog te veel van het spelletje om zomaar wat aan te modderen. Het is ook daarom dat ik de voorbije weken rustig op mezelf aan het trainen was. Ik wou toch geen mal figuur slaan. Eens ik aan die snookertaf­el sta, dan ga ik ervoor. Maar de ambitie om internatio­naal nog mee te draaien, is toch kleiner geworden. Wegens privéreden­en heb ik dan ook besloten om niet meer deel te nemen aan de buitenland­se tornooien. In dat opzicht is de DMT Tour ideaal voor iemand als ik, die er maanden tussenuit was. Het criterium is nieuw en is in het leven geroepen om het snooker in België nieuw leven in te blazen.”

In Aartselaar bewees Van Hove dus nog dat hij best aardig kan snookeren. “Met zeges midden december in Kontich en nu in Aartselaar heb ik mijn start zeker niet in gemist. Ik heb opnieuw zin in het spelletje. Ik hoop op deze manier nog een tijdje te kunnen doorgaan en zo als amateur toch nog een fatsoenlij­k niveau te kunnen halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium