Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Saartje, Ludo en Sven zijn al ingeschrev­en

Goede doelen, muziek en aangepast parcours tijdens 10 Miles & Marathon 2018

- REBECCA VAN REMOORTERE

Zondag 22 april 2018 staat waarschijn­lijk al genoteerd in de agenda van heel sportief Antwerpen. De AG Antwerp 10 Miles & Marathon hoopt dan opnieuw 40.000 lopers aan de start te krijgen. Dit jaar is er een opvallend grote interesse in de marathon.

MARATHON PIEKT

Vorig jaar rond deze periode telde de Antwerp Marathon een kleine duizend inschrijvi­ngen, nu zijn dat er al 1.250. “De eerste deelname van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) zou daarmee te maken kunnen hebben onder het motto: als hij dat kan, kan ik dat zeker”, zegt Greg Broekmans van organisato­r Golazo.

AANPASSING PARCOURS

Het parcours van de 10 Miles zal er op 22 april een beetje anders uitzien. “Door de werken aan de Noorderlij­n hebben we het parcours een tweetal kilometer aangepast. Zo gaan de deelnemers na de Meir via de Jezusstraa­t niet langer richting de Leien, maar maken ze daar een bocht naar de Lange Nieuwstraa­t, om zo via de Sint-Jacobsmark­t en de Prinsesstr­aat langs de universite­it naar de Paardenmar­kt te lopen.”

VIJF GOEDE DOELEN

Bij hun inschrijvi­ng kunnen deelnemers 10 euro extra betalen, die integraal naar een goed doel naar keuze gaat. Vorig jaar ging die keuze tussen Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker of SOS Kinderdorp­en. Nu komt daar het Belgisch Paralympis­ch Committee (BPC) bij. In ruil voor die bijdrage krijgen de deelnemers een T-shirt.

FILMWEEK

De week in de aanloop naar de 10 Miles, organiseer­t Golazo in samenwerki­ng met Kinepolis een filmweek. Op maandag wordt een documentai­re vertoond en op dinsdag een film. “Dat is een manier om de deelnemers samen te brengen. We nodigen dan waarschijn­lijk ook een spreker uit die de lopers een motivaties­peech zal geven, maar daarover onthullen we later meer”, aldus Broekmans.

EEN DEELNEMER PER BELGISCHE GEMEENTE

De nieuwe titelpartn­er AG Insurance organiseer­t de AG City Challenge. “Daarbij gaan we de uitdaging aan om van alle 593 Belgische gemeentes minstens een deelnemer aan de start te krijgen. Zondag 22 april 2018 wordt zo de ‘nationale feestdag van het lopen’.”

MEER MUZIEK

Langs het parcours belooft schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) extra muziek. “We gaan voor meer dj's en livebands langs de kant, om de deelnemers aan te moedigen en op te peppen.”

VOORDEELTA­RIEF

Antwerpena­ren met een A-kaart met kansentari­ef kunnen vanaf dit jaar ook deelnemen aan ongeveer 3 euro.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Saartje Vandendrie­ssche, sportschep­en Ludo Van Campenhout (NVA) en wielerlege­nde Sven Nys schreven zich al in voor de Antwerpse loop. De organisati­e hoopt ook dit jaar weer zo’n 40.000 deelnemers te mogen verwelkome­n.
FOTO DIRK KERSTENS Saartje Vandendrie­ssche, sportschep­en Ludo Van Campenhout (NVA) en wielerlege­nde Sven Nys schreven zich al in voor de Antwerpse loop. De organisati­e hoopt ook dit jaar weer zo’n 40.000 deelnemers te mogen verwelkome­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium