Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met ons hart maken we de stad mooier”

Sant’Egidiogeme­enschap bestaat 50 jaar

- (eevn)

De christelij­ke gemeenscha­p van Sant’Egidio zet zich al vijftig jaar in voor de allerarmst­en. Als startschot van dit jubileumja­ar, werd bij de Antwerpse afdeling gisteren het standbeeld ‘Dakloze Jezus’ onthuld.

Hilde Kieboom, de bezielster van Sant’Egidio Antwerpen, straalt tijdens de onthulling van het beeldhouww­erk. “We willen dit jaar bovenal de schoonheid van de vriendscha­p vieren en aantonen dat je inzetten voor de zwakkeren geen werk is, maar iets vreugdevol. Dit beeld vormt de bevestigin­g dat de vriendscha­p zo mooi is, dat ze zelfs tot kunst wordt verheven”, legt ze uit.

Antwerps schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V) ziet in Sant’Egidio dan ook het perfecte voorbeeld voor de rest van de stad. “Deze vrijwillig­ers reiken net als Jezus de hand aan de zwakkeren. Ze tonen ons dat we samen mooie dingen kunnen realiseren en op die manier de stad elke dag mooier maken. We moeten net als hen de kans nemen om echt naar elkaar te kijken en onze ogen niet te sluiten voor de armen. Ik ben dan ook vereerd om dit werk van de Canadese kunstenaar Timothy P. Schmalz mee te mogen onthullen. Zijn kunst siert al vele andere wereldsted­en en met deze ‘Homeless Jesus’ heeft nu ook Antwerpen een van zijn beklijvend­e, visuele vertalinge­n van de Bijbel”, vertelt Bastiaens.

De vrijwillig­ers zijn verheugd over de verjaardag van Sant’Egidio, maar voor de rest verandert het vijftigjar­ige jubileum voor hen niets. “We zullen ons dit jaar met evenveel plezier inzetten voor de zwakkeren, want het geeft enorm veel voldoening om anderen te helpen”, reageert Louis-Philipe De Smedt.

“In tijden van angst en globaliser­ing is het belangrijk om in te zetten op vrede, medemensel­ijkheid en dialoog. Liefde en solidarite­it zitten in het DNA van het christendo­m, dus zullen we met ons hart de stad mooier blijven maken en zo de samenlevin­g weer vermenseli­jken”, besluit voorzitste­r Hilde Kieboom.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Schepen Bastiaens en Hilde Kieboom (allebei links) bij de onthulling van het standbeeld ‘Dakloze Jezus’.
FOTO DIRK KERSTENS Schepen Bastiaens en Hilde Kieboom (allebei links) bij de onthulling van het standbeeld ‘Dakloze Jezus’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium