Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners moeten betalen om te parkeren

-

In het Mobiliteit­spact staat dat bewoners voortaan moeten betalen om te parkeren in de buurt waar ze wonen. Bewonerska­arten moeten dus betalend worden.

“Door parkeren ook voor bewoners betalend te maken, vergroten we de zekerheid dat die bewoners een parkeerpla­ats zullen vinden in hun buurt. Nu moeten ze dikwijls een kwartier rondrijden voor ze hun auto kunnen parkeren”, zegt Lauwers.

“Daarom willen we dat het stadsbestu­ur geleidelij­k aan betaalde bewonersve­rgunningen invoert. Daarbij moet er wel voor worden gezorgd dat wie voor zo’n vergunning betaalt, een redelijke kans maakt om een parkeerpla­ats te vinden.”

“Voorts moet de stad het systeem van deelfietse­n en deelauto’s uitbreiden. Elke Antwerpena­ar moet op maximum vierhonder­d meter van zijn woning deelfietse­n en op zeshonderd meter deelauto’s ter beschikkin­g hebben.”

Kennis gaat akkoord met de uitbreidin­g van het deelsystee­m. “Er zijn vandaag al veel deelsystem­en in de stad. Ik denk dat we de doelstelli­ng van dit pact nu al ongeveer halen”, zegt Kennis.

“We zijn niet van plan om bewonerska­arten betalend te maken. Zolang bewoners weinig kans hebben om een parkeerpla­ats in hun onmiddelli­jke buurt te vinden, is dat geen goed idee. We creëren wel parkeerpla­atsen bij, om te vermijden dat mensen zich fout parkeren.”

“Als uitvoerder­s van nieuwbouwp­rojecten niet genoeg parkeerpla­atsen voorzien, moeten ze een taks betalen. Dat geld komt terecht in een fonds, dat we gebruiken om het aantal buurtparki­ngs te verhogen.”

 ?? FOTO MARIËN LUDO ?? “Bewonerska­arten moeten betalend worden.”
FOTO MARIËN LUDO “Bewonerska­arten moeten betalend worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium