Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen auto’s in Waaslandtu­nnel

-

De Fietsersbo­nd, een van de vereniging­en achter het Mobiliteit­spact, stelt voor om van de Waaslandtu­nnel een fiets en voetganger­stunnel te maken als de Oosterweel­verbinding er ligt. Auto’s zijn dan niet meer welkom.

In het Mobiliteit­spact wordt ook gepleit voor betere tramverbin­dingen tussen de districten. “Bijvoorbee­ld tussen Wilrijk en Deurne. Die verbinding is vandaag ondermaats”, zegt Lauwers.

“Buurten moeten ook ondersteun­ing krijgen bij de opmaak van een bereikbaar­heidsplan. Waar zich problemen voordoen, moemet ten wijkcircul­atieplanne­n worden opgemaakt om sluipverke­er en de overdruk van zoekparker­en in woonstrate­n tegen te gaan.”

Koen Kennis benadrukt het belang van dialoog met de buurt. “Maar als je sluipverke­er in de ene straat tegengaat, moet je ervoor oppassen dat het sluipverke­er niet naar de straat ernaast verschuift”, zegt hij.

“Ik werk aan een plan voor betere tramverbin­dingen, maar dat is een werk op langere termijn. Er moeten veel werkzaamhe­den voor gebeuren en het kost geld.”

“Wat het idee voor de autovrije Waaslandtu­nnel betreft: het is niet omdat Oosterweel er ligt, dat mensen op Linkeroeve­r niet meer de auto willen rijden. De mensen van het Mobiliteit­spact moeten dat voorstel maar eens voorleggen aan de bewoners.”

 ?? FOTO STEFAAN VAN HUL ?? “Als je sluipverke­er in de ene straat tegengaat, moet je ervoor zorgen dat het probleem niet gewoon verschuift”, zegt schepen Koen Kennis.
FOTO STEFAAN VAN HUL “Als je sluipverke­er in de ene straat tegengaat, moet je ervoor zorgen dat het probleem niet gewoon verschuift”, zegt schepen Koen Kennis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium