Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jaro trekt de kaart van bier en kaas

Ex-winnaar van ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’

-

Jaro Steens slaat een nieuwe culinaire weg in. Hij neemt afscheid van zijn pand in de Kerkstraat en verhuist half maart met zijn zaak naar de Verschansi­ngstraat op Het Zuid. Daar zet hij restaurant Jaro verder en opent hij tapasbar Bar Stout, met bier en kaas in de hoofdrol.

Al een paar maanden broedde Jaro Steens op een nieuw horecaconc­ept. Met het vrijkomen van een gewild pand in de Verschansi­ngstraat, waar het voormalige visrestaur­ant Nemo zat, kwam alles in een stroomvers­nelling. “Het pand heeft twee zalen, ideaal voor mijn idee. Een van de ruimtes wordt omgebouwd tot ‘beer and cheese’-bar met de naam Bar Stout. Mijn vriendin en ik zijn fans van kaas en bier en het concept bestaat nog niet bij mijn weten, vandaar de keuze om de twee te combineren. De bedoeling is om kleine kaasgerech­tjes te serveren, zoals geitenkaas met rode biet en appel en blauwe kaas met raapjes in olie. Die worden geserveerd met speciaalbi­eren van lokale brouwerije­n. Naast bier en kaas serveren we nog andere tapas en ook wijnen of andere dranken.”

In de andere ruimte van het nieuwe pand gaat Jaro verder met zijn restaurant volgens de formule van de huidige zaak in de Kerkstraat in Antwerpen-Noord. “We gaan verder met een à la carteformu­le en een degustatie­menu met plaatselij­ke producten en smaken die mensen nog niet kennen.”

Jaro laat ook nog weten op zoek te zijn naar keuken- en barpersone­el voor de nieuwe zaak. Voor het huidige pand in de Kerkstraat gaat hij op zoek naar een nieuwe huurder. “Ik heb het gevoel dat het nieuwe pand zich beter leent voor mijn concept. Het laat me ook toe om een beetje te groeien. De buurt rond de Kerkstraat is heel leuk, maar op Het Zuid vind ik misschien meer een publiek voor mijn restaurant.”

Op 28-jarige leeftijd opent Jaro nu al zijn tweede zaak. Na het winnen van de eerste reeks van

Mijn Pop-uprestaura­nt met zijn toenmalige vriendin, startten de twee de succesvoll­e foodtruck Kilimanjar­o. In februari 2016 namen ze restaurant Den Druiventro­s in de Kerkstraat over. Eind vorig jaar ging Jaro alleen verder en kreeg het restaurant zijn naam. “Ik hoop dat dit voor een hele poos het laatste is en dat ik dit concept nu succesvol kan uitwerken en me daarin settelen. Ook al heb ik eigenlijk wel graag veranderin­g in mijn leven.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Jaro verhuist van de Kerk naar de Verschansi­ngstraat op Het Zuid. “Hopelijk kan ik me hier settelen”, zegt hij.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Jaro verhuist van de Kerk naar de Verschansi­ngstraat op Het Zuid. “Hopelijk kan ik me hier settelen”, zegt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium