Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coucke kaapt het feestje van Vormer

Voorzitter trekt alle aandacht naar zich toe op gala met verkoop van Oostende

-

Niet Ruud Vormer, maar Marc Coucke stal de show op de Gouden Schoen. Vijf minuten voor zijn intrede tweette de zakenman: “Deal”. Daarmee bedoelde hij dat Oostende verkocht is, maar aan wie? Dat maakt Coucke pas vandaag bekend. Gisteren speelde hij nog het spelletje Wie Is Het? In de constructi­e zit een Belgische – wellicht WestVlaams­e – link.

Marc Coucke ging eerst niet komen naar de Gouden Schoen, maar hij bedacht zich en trok alle camera’s naar zich toe.

“Er waren acht pistes voor Oostende en de deal is een opluchting. De toekomst is gegarandee­rd. Meer zeg ik niet.”

Volgens insiders waren er maar vijf mensen op de hoogte van de deal. De nieuwe eigenaar(s), Coucke zelf én zijn directeurs Luc Devroe (sportief), Patrick Orlans (algemeen) en Wim De Meyer (communicat­ie).

Maar op het gala van de Gouden Schoen pretendeer­de al snel iedereen het te weten. “Blij dat het in West-Vlaamse handen blijft”, klonk één felicitati­e aan Coucke. Terwijl Bart Tommelein (Open Vld) – Vlaams minister en kandidaat-burgemeest­er in Oostende – liet uitschijne­n dat de stad tevreden kan zijn.

Er is dus een Belgische verankerin­g. Een naam die hard rondzong, is die van tabaksman Guido Vandermarl­iere. Die verkocht in 2012 een van zijn bedrijven voor 475 miljoen euro aan Japanners en nam in 2015 koekjesfab­rikant Jules Destrooper over. Ook de broers Van Honsebrouc­k, eigenaars van brouwerij Filou, KVOsponsor en nu al actief bij amateurclu­b Knokke, werden genoemd. Alleen ontkende Xavier Vanhonsebr­ouck dat gisteravon­d. Andere (West-Vlaamse) namen die gonsden waren Luc Willems, van sponsor Willems Veranda’s, bouwpromot­or Bart Versluys, die de KVO-tribune bouwde, de mensen van de Wellington Renbaan en Studio 100. “Je krijgt zes flessen champagne als morgen (vandaag,

red.) blijkt dat je het goed hebt geraden”, zei Patrick Orlans lachend. “Het is dus een uitdaging voor jullie. Een tip? De nieuwe eigenaar bevindt zich in een straal van 50 kilometer van hier, de Heizel in Brussel. We gaan hem met de nodige toeters en

bellen aankondige­n.”

Geen Manchester City

Oostende organiseer­t vanmiddag om 14.30u een persconfer­entie. Het valt ook niet uit te sluiten dat het nog om een constructi­e gaat met meerdere investeerd­ers, maar Manchester City klimt niet aan boordt. Dat was de jongste weken een serieuze optie voor 51% van de aandelen.

Wie het zeker niet wordt is Salar Amzini, de Iraans-Nederlands­e patser uit het programma The Sky is The

limit die zijn fortuin maakte in de hotelsecto­r. Die kwam dinsdag met zijn Bentley naar Oostende, met veel show. Hij orkestreer­de dat zelf, maar Orlans ziet in hem eerder een toekomstig­e sponsor van Oostende.

Ook bij Anderlecht klonk trouwens een zucht van opluchting. Nu de kustploeg een nieuwe eigenaar heeft, kan Marc Coucke zorgeloos voorzitter worden van de Brusselaar­s. Anders kwam zelfs de licentie van paars-wit in gevaar.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? (jug, fbe, dvd) Oostende is verkocht. Marc Coucke vierde het goede nieuws met zijn vrouw Nathalie Baeten tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen.
FOTO PHOTO NEWS (jug, fbe, dvd) Oostende is verkocht. Marc Coucke vierde het goede nieuws met zijn vrouw Nathalie Baeten tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium