Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong electrogew­eld verovert Hof De Bist

- (mawo)

Het cultuurcen­trum 252cc haalt jonge electromuz­ikanten naar het kasteel voor een concert in Hof De Bist. Normaal hangt hier een zweem van rust, maar op vrijdag 9 februari trekt Ekerenaar Walmok alle registers open. Ook artiesten Danser en BAVR tekenen present.

“De jeugd laat door muziek en performanc­e een frisse wind waaien doorheen het kasteel, en maakt van Hof De Bist een hotspot voor jonge mensen”, zegt Floor Wyns van het cultuurcen­trum.

Walmok is het pseudoniem van de Ekerenaar Wannes De Vogelaere, die muziekprod­uctie studeert aan het conservato­rium van Gent. Hij ontleent zijn artiestenn­aam aan een herinnerin­g uit zijn kindertijd. “Het prentenboe­k

Walmok was mijn favoriet”, zegt hij. Ondanks zijn jonge leeftijd (19) is hij al lang geen onbekende meer in de muziekwere­ld. Sinds het winnen van de wildcard op de Kunstbende in 2015, zorgt hij voor schuddende heupen doorheen Vlaanderen. Een jaar later won hij de Kunstbende in de categorie ‘muziek’. Een voorlopig hoogtepunt volgde in de zomer van vorig jaar, toen hij werd gevraagd de allerlaats­te plaat van Tomorrowla­nd te verzorgen op de Dreamville Radio.

Hiphop en trap

Andere gasten vrijdagavo­nd in het Hof De Bist zijn Danser, het gloednieuw­e project van Alexander Serneels en Bart Van Leuven. Ze halen hun mosterd bij Chet Faker en Frank Ocean, maar ze doen er hun eigen ding mee. Bart Verbist (BAVR) ten slotte is een jonge Kapelse producer die heen en weer schildert tussen hiphop en trap.

 ?? FOTO MITCHEL GEENS ?? Walmok en zijn groep tijdens een optreden in Trefpunt in Gent.
FOTO MITCHEL GEENS Walmok en zijn groep tijdens een optreden in Trefpunt in Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium