Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op zoek naar het beste toiletgedi­cht

- (evw)

Poëtische zielen met een liefde voor Borgerhout kunnen hun literair talent de vrije loop laten door deel te nemen aan de gedichtenw­edstrijd van het district. Het onderwerp? Toiletpoëz­ie.

Wie zijn affiniteit voor Borgerhout wil neerschrij­ven in een gedicht, en dat vervolgens graag tentoonges­teld ziet op de deuren van tal van Borgerhout­se ‘kleinste kamertjes’, kruipt maar beter in zijn of haar pen. Inspiratie halen uit dat kleinste kamertje, is ook een optie. Nog t.e.m. 15 maart kunnen deelnemers hun creaties van maximum 100 woorden inzenden.

“Met deze gedichtenw­edstrijd trappen we de week van de Amateurkun­sten, die doorgaat vanaf 27 april, goed op tijd in gang”, zegt districtsb­urgemeeste­r bevoegd voor Cultuur Stephanie Van Houtven (Sp.a).

“Net zoals vorig jaar willen we mensen die met passie bezig zijn met kunst in de schijnwerp­ers plaatsen. Dit jaar doen we dat onder meer door middel van deze wedstrijd. Op die manier zetten we mensen aan om de kunstenaar in hen naar boven te halen. Daarnaast laten we anderen op een onverwacht­e manier in contact komen met al deze creaties. Vandaar het idee om de leukste gedichten op te hangen aan de binnenkant van toiletdeur­en van cafés, cultuurhui­zen en andere publieke plaatsen.”

Saskia De Coster

Een profession­ele jury met onder meer schrijfste­r Saskia De Coster maakt een selectie van de beste inzendinge­n. Die selectie zal dan vanaf de week van de Amateurkun­sten te lezen zijn wanneer u behoefte heeft aan een toiletbezo­ek. “De winnende top drie krijgt als extraatje nog een poëziecurs­us van Creatief Schrijven. En het winnende gedicht wacht eeuwige roem en krijgt een permanente plek in bibliothee­k Vrede.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium