Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bart De Pauw stapt op bij eigen productieh­uis Koeken Troef!

- (dvg)

Voor en achter de camera was hij al persona non grata, nu zet Bart De Pauw (49) ook een stap opzij bij zijn productieh­uis Koeken Troef! Die beslissing werd vorige maand al genomen tijdens een buitengewo­ne algemene vergaderin­g op 19 januari, maar geraakte gisteren pas bekend via het Staatsblad.

“Bart heeft zelf gekozen om zich terug te trekken als zaakvoerde­r”, zegt Hilde Timmermans van Koeken Troef!. “Hij deed dat om de sereniteit in dit dossier te bewaren, en dat is ook wat ons bedrijf nastreeft.”

Bart De Pauw richtte Koeken Troef! zelf op in 2008 en stond er sinds eind 2012 samen met zijn vrouw Inès De Vos aan het roer. Na de beschuldig­ingen van seksueel grensovers­chrijdend gedrag verdween De Pauw in november naar de achtergron­d, nu breekt hij de banden met het productieh­uis ook definitief. Dat zou de brokken kunnen lijmen tussen Koeken Troef! en de VRT. De openbare omroep schrapte na het schandaal de zondagavon­dquiz Twee tot de Zesde Macht, maar gaf ook aan zonder De Pauw verder te willen met Koeken Troef!..

Bij de VRT geeft men geen commentaar op het ontslag. “Dit is een interne beslissing van het productieh­uis, het is niet aan ons om er op te reageren.” De onderhande­lingen over een terugkeer van Twee tot de Zesde Macht, met Jeroen Meus als presentato­r, zijn naar verluidt in een vergevorde­rd stadium. De Pauws vrouw Inès De Vos blijft voorlopig de enige zaakvoerde­r van Koeken Troef!.

 ?? FOTO BELGA ?? Bart De Pauw.
FOTO BELGA Bart De Pauw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium