Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ingeborg wil heel Vlaanderen aan de yoga

- JO DE RUYCK

Dat Ingeborg Sergeant (50) zich al meer dan twintig jaar toelegt op yoga en spirituali­teit is genoegzaam bekend, maar nu lanceert ze een voor Vlaanderen nieuw project: online filmpjes met yogaoefeni­ngen.

Iedereen Yoga, zo heet het nieu- we platform, en dat zegt meteen waar Ingeborg op mikt: zo veel mogelijk mensen, vrouwen en mannen, jong en oud, kennis laten maken met de heilzame effecten van yoga.

“Via yoga-oefeningen kom je opnieuw in contact met je innerlijke zelf en dat verlost je van stress en geeft je meer levenscomf­ort en energie”, zegt Ingeborg, die in haar yogacentru­m in Brugge al jaren lesgeeft. “Yoga is aan een wereldwijd­e opgang bezig, en dat merk ik aan de wachtlijst­en. Daaruit groeide het idee yogaoefeni­ngen online te zetten.”

In eerste instantie gaat het om dertig filmpjes waarin ze toont hoe je een oefening uitvoert. Het gaat om eenvoudige, veilige oefeningen die zelfs voor complete beginners toegankeli­jk zijn. De filmpjes duren telkens zeven minuten. “We hebben ze bewust kort gehouden, zodat iedereen ze probleemlo­os in zijn drukke dagschema kan inpassen. Uiteindeli­jk is het de bedoeling de drempel naar yoga helemaal weg te werken, voor iedereen.”

Dat het bekende gezicht van Ingeborg, zangeres en tv-figuur, daarbij kan helpen, spreekt voor zich. Ze pakt Iedereen Yoga vanuit haar tv-ervaring dan ook zowel entertaine­nd als profession­eel aan. Dat laatste onder meer door voor de bouw van het platform samen te werken met Hotel Hungaria, het productieh­uis dat onder meer Jeroen Meus’ Dagelijkse Kost maakt.

Voor Ingeborg, die het voorbije jaar een opmerkelij­ke tv-comeback maakte in Van Gils & Gasten en als jurylid in Steracteur, Sterarties­t, lijkt het tv-verhaal overigens wel voorbij. “Ik ben even teruggekee­rd naar de hectiek van de tvwereld, om me des te beter te realiseren dat yoga mijn échte werk is.”

INGEBORG Tvfiguur, yogalesgee­fster ‘‘Ik ben even teruggekee­rd naar de hectiek van de tvwereld, om me des te beter te realiseren dat yoga mijn échte werk is.’’

 ?? FOTO RR ?? Ingeborg: “Ik wil de drempel naar yoga helemaal wegwerken, voor iedereen.”
FOTO RR Ingeborg: “Ik wil de drempel naar yoga helemaal wegwerken, voor iedereen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium