Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bongaerts op de planken

-

In Het Klokhuis gaat vanavond Las Vegas aan de Dijle in première. Bij de jonge acteurs in dit theaterstu­k van De Proefkonij­nen springen Mathieu Engels en Charlotte Anne Bongaerts in het oog.

Waar in godsnaam ligt Las Vegas aan de Dijle? Gaat het om Mechelen, of Leuven misschien? “De titel van het stuk verwijst geenszins naar een specifieke plek in Vlaanderen”, vertelt schrijver en regisseur Randall Van Duytekom. “Het stuk speelt ergens op een landelijke plek, waar het leven rustig zijn gangetje gaat. De bloemenkwe­kerij van Marcel (Jos Dom) loopt niet meer zo lekker. Zijn schoonzoon komt met een plan op de proppen om de gronden te exploitere­n voor hotels. In die zin verwijst het stuk naar het Uplaceverh­aal. Uiteindeli­jk ontspint zich binnen het gezin een strijd: blijft men zich vasthouden aan het oude of kiest men voor grootschal­igheid en technologi­e?”

Las Vegas aan de Dijle is inmiddels Van Duytekoms vijftiende productie. ”Van een pure komedie vloeit het stuk over in een tragikomed­ie. Eerst lachen de personages hun zorgen weg, maar daarna vallen de maskers af.”

In de cast herkent u naast Jos Dom, Ken Verdoodt en Ron Cornet, ook Charlotte Anne Bongaerts en Mathieu Engels. Deze laatste, bekend van Mathieu & Guillaume, maakt zijn acteerdebu­ut. Bongaerts is nu ook te zien in Gent West (Vier).

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Charlotte Anne Bongaerts.
FOTO FRANK ABBELOOS Charlotte Anne Bongaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium