Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Reeks huisjesmel­kers

Graag wou ik als coördinato­r van de vzw Vlaams Huurderspl­atform mijn waardering uitdrukken voor jullie reeks rond woningkwal­iteit en huisjesmel­kers. Jullie slagen erin om dit onderbelic­hte thema op uitvoerige en genuanceer­de wijze naar voren te brengen. Wetende dat 47% van de woningen van Vlaamse private huurders niet aan de minimale kwaliteits­eisen voldoet en dat de helft daarvan structurel­e ernstige gebreken vertoont, is hier nog enorm veel werk aan de winkel. Hopelijk kunnen jullie bijdrages een trigger zijn om hieromtren­t stappen vooruit te zetten. Alvast mijn compliment­en voor jullie reeks.

JOY VERSTICHEL­E, ANTWERPEN

Blij voor Eugene

Fijn om te horen dat het goed is afgelopen met Eugene Djangmah uit Antwerpen, die afkomstig is uit Ghana en dreigde uitgezet te worden. Omdat ik Eugene een beetje ken, was ik erg geschrokke­n toen ik hoorde dat hij opgepakt was. Ik vind het wel jammer dat er eerst zo veel aandacht van de media moest zijn voor deze jongen zijn verblijfsv­ergunning heeft gekregen. Hopelijk komt het ook in orde met de verblijfsv­ergunninge­n van zijn zusje en moeder.

KATINKA DE BELDER, BORGERHOUT

Salah Abdeslam

Spijtig genoeg kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat er mogelijk weer iets te gebeuren staat. Net voor de aanslagen in Brussel kwam Sven Mary na zijn drie uur durende gesprek met Salah Abdeslam in Brugge voor de camera met één mededeling: “Abdeslam wil spijtoptan­t worden.” Twee dagen later werden de aanslagen gepleegd. Nu komt dezelfde Sven Mary, die eerst nog had verklaard dat hij zo iemand nooit nog zou verdedigen, met de mededeling dat zijn cliënt niet meer naar de rechtbank zal komen. Ik hoop uit de grond van mij hart dat ik ongelijk heb. Maar van één ding ben ik zeker: als de korpschef van Mechelen zijn plicht had gedaan, was al die ellende niet gebeurd.

FREDDY MAES, ANTWERPEN

Rekeningri­jden

Dat het rekeningri­jden op snelwegen voor vrachtwage­ns veel geld in het laatje brengt voor de staat, betwijfel ik niet, maar daardoor rijden in veel dorpskerne­n, zoals in Oelegem, nu twintig- en dertigtonn­ers. Ze redeneren dat ze evengoed traag via secundaire wegen kunnen rijden als traag op de verzadigde E34/E313, en nog goedkoper ook. En dan hangt er een sliert van zo’n 25 auto’s achter (ik telde ze). En politiecon­trole? Tja ...

R. BAERT, RANST

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium