Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb niets met ‘Frank De Tank’ te maken”

Mensen op ‘dodenlijst’ reageren geschokt

-

Twee jonge Luikenaars zijn gisteren veroordeel­d voor de aanslag op de woning van Frank ‘De Tank’ V. De ‘dodenlijst’ waarop V. en een deel van zijn entourage prijken, blijft intussen voor opschuddin­g zorgen.

“Een vergissing of iemand die mij zwart wil maken”, reageert een van de mannen die op de zogenaamde ‘dodenlijst’ prijkt, die sinds het weekend in Antwerpen circuleert. “Ik ken die Nordin waarvan sprake niet en ik heb nooit over hem gesproken met de politie. Het valt me op dat de mensen die echt hebben gesproken, niet op de lijst staan.” De man maakt zich alleszins geen zorgen over zijn veiligheid, hij vertoeft naar eigen zeggen in het buitenland. “Maar ik ga wel zeker een klacht indienen.”

Ook een andere man die op de lijst staat begrijpt naar eigen zeggen niet waarom. “Ik heb niets met het dossier van Frank V. te maken en heb ook nooit belastende verklaring­en afgelegd over Nordin E.H. of wie dan ook”, zegt Dieder K.

Celstraffe­n voor aanslag

Frank V. staat ook zelf op de lijst en was al eerder het vermoedeli­jke doelwit van een aanslag. Daarvoor kregen Parfait M. en Yassine E.Y. uit Luik gisteren respectiev­elijk vier en twee jaar cel. M. zou een van de uitvoerder­s geweest zijn die in de nacht van 26 februari 2017 zeven keer op een appartemen­tsgebouw

aan de Schotenses­teenweg in Sint-Job schoten en ook nog twee molotovcoc­ktails gooiden naar het gebouw waar tot kort daarvoor Frank V. woonde. E.Y. werd als medeplicht­ige veroordeel­d. Naar de opdrachtge­ver van de aanslag en andere aan het drugsmilie­u gelinkte schietinci­denten en brandstich­tingen, loopt een afzonderli­jk onderzoek.

De ex van Frank V., Lisa Y., is voorlopig de enige die klacht indiende over de ‘dodenlijst’. Haar advocaat vroeg ook politiebew­aking, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat die er zal komen.

 ?? FOTO'S RR ?? In Antwerpen verspreidd­e de drugsmaffi­a een lijst met namen van verdachten die met de politie zouden gepraat hebben. Kleine foto: Frank ‘De Tank’ V.
FOTO'S RR In Antwerpen verspreidd­e de drugsmaffi­a een lijst met namen van verdachten die met de politie zouden gepraat hebben. Kleine foto: Frank ‘De Tank’ V.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium