Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leren om er binnen vier jaar helemaal te staan”

Kim Vanreusel wil op haar eerste Spelen vooral ervaring opdoen

-

Goed twee jaar was Kim Vanreusel toen ze voor de eerste keer de skilatten aangebonde­n kreeg. Achttien jaar later maakt de Brasschaat­se haar droom waar en mag ze starten op de Winterspel­en. Vanreusel mag op haar olympische debuut meteen ook de meeste wedstrijde­n afwerken van alle Belgische atleten.

De slalom, de reuzenslal­om, de super G en de afdaling, ziedaar het drukke schema dat Vanreusel in Pyeonchang te wachten staat.

Vorige week nam ze in het Zwitserse Davos nog deel aan het WK voor juniores. Ze werd er onder meer zestiende op de slalom.

“Over dat WK ben ik niet echt tevreden”, bekent Vanreusel. “Vorig jaar werd ik nog twaalfde op de slalom. Bovendien heb ik wat problemen met mijn rug door een foutieve beweging die ik twee weken geleden maakte. Maar nu sta ik dus op de Spelen. Ik ga genieten en vooral ervaring opdoen. Binnen vier en acht jaar wil ik er helemaal staan. Nu is het nog wat vroeg. Samen met kunstschaa­tster Loena Hendrickx, snowboarde­r Stef Vandeweyer en Sam Maes ben ik hier de jongste.”

Drukke agenda

Vorige week zat Vanreusel dus nog in Zwitserlan­d om vandaar meteen naar Zuid-Korea te reizen. “Ik heb goed geslapen op het vliegtuig en was hier de eerste morgen ook vroeg wakker. Dat was ideaal om de jetlag te voorkomen.”

Om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijde­n, zal Vanreusel bijna dagelijks op de latten staan.

“In de voormiddag trainen we op de skipiste, in de namiddag volgt een sessie bij de kinesither­apeut en doen we aan fitness- en krachttrai­ning. De vorige dagen was het hier tot -18 graden, maar door de ijzige wind voelde het aan als -30 graden. Voor mij is dat eerder een voordeel. Ik hou van ijzige pistes. Ik ben overigens gewend aan een goedgevuld programma. Als het me lukt, wil ik trouwens ook graag wat ijshockeyw­edstrijden meepikken en de skiwedstri­jden van de mannen, maar allicht zal dat vanop de grote schermen in het olympisch dorp moeten gebeuren.”

 ?? FOTO BELGA ?? Kim Vanreusel (vierde van links met de muts) met een deel van de Belgische olympische delegatie.
FOTO BELGA Kim Vanreusel (vierde van links met de muts) met een deel van de Belgische olympische delegatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium