Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn twee passies zijn verenigd in deze schaatspak­ken”

Jelena Peeters mocht voor Spelen van Pyeonchang schaatspak­ken ontwerpen van Belgische ploeg

-

In Sochi nam Jelena Peeters vier jaar geleden nog deel aan de 1500 meter en de 3000 meter. In Pyeonchang start de Wuustwezel­se op de 1500 en de 5000 meter. Peeters reisde als een van de eerste Belgen af naar ZuidKorea en is intussen helemaal gesetteld in het olympische dorp in Gangneung.

“Onze reis is prima verlopen”, zegt Peeters . “We maakten een tussenstop in Seoul, waar we één dag bleven om te acclimatis­eren. Op 1 februari arriveerde ik als eerste Belgische atleet in het olympische dorp. De mensen van het BOIC hadden ons appartemen­t al opgefleurd met Belgische attributen. Enkele uren later na mij kwamen ook Bart Swings, Jens Almey en Ward Petré aan.”

Intussen heeft Peeters verschille­nde trainingen achter de rug op de olympische baan. “Ik heb al getraind op de 400m-baan. De ijsbaan ligt er prima bij. Ze is misschien nog wel beter dan die van Sochi. Alleen de jetlag speelt me nog wat parten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het elke dag wat beter gaat.”

Peeters start in Gangneung op de 1500m en op de 5000m. “Mijn doel is om beter te doen dan in Sochi. Voor de 1500m wil ik een topprestat­ie laten noteren. Op de 5000m, de afstand die mij het beste ligt, wil ik een toptienpla­ats halen. Ik bereid me hier voor door vooral veel ijsgevoel op te doen en daarnaast los te fietsen op de rollen.”

Eigen schaatspak

Van opleiding is Peeters grafisch ontwerpste­r. En dat had voor de Wuustwezel­se een leuk extraatje tot gevolg: Peeters mocht namelijk mee het schaatspak van de Belgen ontwerpen. “Het was voor mij een eer om dat samen met Henk Willems te mogen doen. Bart Swings heeft al laten weten dat hij er graag in schaatst. Ik heb al meerdere compliment­en mogen ontvangen. In dit pak zitten mijn twee passies als het ware verenigd.”

Supportere­n voor Team Belgium

De sfeer bij de Belgen is alvast uitstekend. Met Swings, Vosté en mezelf als langebaans­chaatsers, de shorttrack­ers Petré en Almey en de kunstschaa­tsers Jorik en Loena Hendrickx is de Belgische schaatswer­eld hier goed vertegenwo­ordigd. Ik hoop dat ik alle schaatswed­strijden live kan gaan bekijken om te supportere­n voor onze ploeg.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jelena Peeters kan haast niet wachten om in ZuidKorea haar witte schaatsen aan te binden.
FOTO KOEN FASSEUR Jelena Peeters kan haast niet wachten om in ZuidKorea haar witte schaatsen aan te binden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium