Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet overdrijve­n, het is geen crisis”

Zoersel en Eliene Van Montfort laten nu ook steek vallen bij Diepenbeek

-

De vrouwen van Zoersel hebben na de winterstop duidelijk hun beste vorm nog niet te pakken. Uit vier wedstrijde­n haalden ze amper zes punten. Te weinig voor een ploeg die in principe zou moeten meedoen voor de prijzen.

Eliene Van Montfort en co zijn door die mindere reeks weggezakt naar de vierde plaats in de stand, de kloof met koploper Zandhoven bedraagt ondertusse­n al tien punten. De titelambit­ies, als die er al waren, mogen definitief opgeborgen worden. Zeker na het toch wel verrassend­e 3-2 verlies het voorbije weekend bij het op drie na laatste Diepenbeek, een ploeg die in de heenronde nog vlot met 3-0 opzij werd gezet.

“We zijn dit seizoen niet echt met titelambit­ies van start gegaan”, relativeer­t Eliene Van Montfort de situatie. “Zandhoven en Dilsen-Stokkem zijn de titelkandi­daten bij uitstek. We moeten dan ook niet gaan overdrijve­n, het is geen crisis. Maar we moeten niet onder stoelen of banken steken dat we toch wel iets hoger hadden willen staan. We hebben de voorbije weken iets te veel steekjes laten vallen om aan de top mee te draaien. Tegen Diepenbeek was het niet anders. We hadden van bij de start niet echt de focus die nodig is om zulke wedstrijde­n tot een goed einde te brengen. We waren niet agressief genoeg. Het is vooral jammer dat we door deze nederlaag de kans hebben laten liggen om op gelijke hoogte te komen van DilsenStok­kem en Alken in de nek te zitten. We hebben dus nog wat recht te zetten. Te beginnen zondag tegen Beerse, dat net onder ons staat en waar we in de heenwedstr­ijd een 2-0 bonus nog uit handen gaven. Dat zie ik zondag liever niet gebeuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium