Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij winst zijn we zo goed als gered”

Kapellen staat voor cruciale match bij rode lantaarn Gembloers

- MARCEL BERNAERTS

In liga B gingen de mannen van Kapellen het voorbije weekend opnieuw met zware 03 cijfers onderuit tegen Mendo Booischot. Toch had de thuisploeg in set twee de kans het tij te keren, maar op de kantelmome­nten liep voor de zoveelste keer dit seizoen fout. Komend weekend staat voor Kapellen misschien wel de belangrijk­ste wedstrijd van het seizoen op het programma.

Stig Van Heurck en co gaan dit weekend namelijk op bezoek bij rode lantaarn Gembloers. Een wedstrijd die absoluut moet gewonnen worden.

“Kijk, het is simpel dit seizoen”, zegt Van Heurck. “Op het moment dat het voor ons moet gebeuren, grijpen we de kansen niet. Dat is al de hele campagne zo. De basis en de ervaring om het op die momenten af te maken, ontbreekt. Al was het vooraf ingecalcul­eerd dat we weleens een moeilijk seizoen tegemoet zouden kunnen gaan.”

Maar het was pas na de start van de competitie dat de problemen voor Kapellen echt zouden volgen. Het uitvallen van Wim Versées in het begin van het seizoen en nu ook nog Dennis Coeck die geblesseer­d moest afhaken, heeft de ploeg veel extra pijn gedaan.

Van Heurck: “Twee spelers van dat niveau die plots wegvallen, dat kunnen we met deze groep niet opvangen. Het is een teken aan de wand dat ik, na acht jaar als libero gespeeld te hebben, nu als hoek-receptiesp­eler moet proberen om de meubelen te redden. Dat getuigt niet meteen van weelde. Maar ik doe mijn best en probeer de jonge gasten zo veel mogelijk te helpen.”

Alles of niets in Gembloers

Dit weekend wordt het voor Kapellen erop of eronder als de ploeg op bezoek gaat bij Gembloers. Een wedstrijd tussen de voorlaatst­e en de laatste in de stand.

“Bij winst zijn we zo goed als gered, bij een nederlaag wordt het nog een lang seizoen. Technisch moet het wel lukken, maar mentaal kunnen we weleens in de problemen komen. Dat bleek de voorbije maanden al. We speelden tegen de toppers soms schitteren­de wedstrijde­n, maar lieten het een week later dan afweten tegen de clubs onderin.”

 ?? FOTO SMB ?? Stig Van Heurck. Hij beseft dat Kapellen dit seizoen in het sukkelstra­atje is beland.
FOTO SMB Stig Van Heurck. Hij beseft dat Kapellen dit seizoen in het sukkelstra­atje is beland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium