Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bestuur heeft laten weten dat promotie nu nog niet kan”

Niels Maris en Kontich blijven het prima doen in derde klasse

-

Kontich Wolves blijft knap meedoen voor de ereplaatse­n in derde klasse B. Niels Maris is een van de nieuwkomer­s dit seizoen en heeft zich meteen opgeworpen tot een sterkhoude­r. Ook in de 6774 zege op Sprimont was hij weer goed voor negentien punten.

“Het grootste deel van de match op Sprimont hebben we gecontrole­erd”, zegt Maris.

“Toch kwamen we na de pauze te nonchalant uit de kleedkamer. We wisten nochtans dat ze over enkele goede shotters beschikten. Maar we gaven te veel ruimte weg en onze voorsprong van vijftien punten ging volledig in rook op. Gelukkig konden we in het slotkwart toch weer eenvoudig het verschil maken, omdat wij meer konden roteren. Zij misten twee van hun centers en hadden dus weinig gestalte in huis. Dat voordeel hebben we onder de borden goed kunnen uitspelen.”

Samen met Yiri Devillé kwam Maris dit seizoen bij de ploeg in Kontich. Hij heeft zich die keuze nog geen seconde beklaagd.

“Ik ga met plezier trainen. Het is fijn om met iedereen binnen de club samen te werken. Jammer genoeg verloren we op Ekeren, anders hadden we leider Lommel nog wat langer onder druk kunnen zetten. Nu gaan we vol voor de tweede plaats. Het bestuur heeft duidelijk gemaakt dat het dit seizoen nog te vroeg is om te promoveren. Maar als de kans zich volgend seizoen opnieuw voordoet, zou de club die stap dan wel zien zitten. Dit weekend spelen we niet. Ergens vind ik dat jammer, omdat we het goede ritme te pakken hebben. We hebben tijdens de kerstperio­de al voldoende kunnen rusten en hebben daar nu eigenlijk niet opnieuw nood aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium