Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vergiftigi­ng zorgt voor onrust bij artiesten

-

De vergiftigi­ng van Andrei Lugovski (34) zorgt ook voor onrust bij zijn collega’s. Helmut Lotti (48) neemt voortaan geen eet of drinkbare cadeaus meer aan van fans. Ook andere artiesten zijn extra op hun hoede.

Het blijft één van de voornaamst­e pistes in het onderzoek: heeft een jaloerse fan Andrei Lugovski vergiftigd? De Vlaamse tenor met Wit-Russische roots belandde vorige week in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij bleek vergiftigd met thallium, dat ook in rattengif zit. Omdat Lugovski eerder al twee keer door de politie beschermd moest worden tegen een geobsedeer­de vrouw, ondervroeg het parket verschille­nde fans. Niemand werd aangehoude­n.

De schrik zit er goed in bij Lugovski’s collega’s. Op zijn Facebookpa­gina laat Helmut Lotti weten dat hij voortaan oplet met geschenken van fans. “Met alle respect voor mijn concertbez­oekers, maar ik zal geen snoepjes, honing, chocolade, koekjes of andere eetbare en drinkbare geschenken meer aannemen.”

“Ik begrijp Helmuts beslissing”, zegt collega Willy Sommers (65). “Door de situatie van Andrei denken we daar allemaal over na.” Ook bij De Romeo’s passen ze op hun tellen. Bij concerten drinkt Davy Gilles (42) al jaren alleen van flessen die hij zelf opent.

Intussen ligt Andrei Lugovski niet meer in coma na zijn vergiftigi­ng, maar hij is nog steeds zeer zwak. Lugovski’s familie deed in het weekend een oproep aan de dader. “We hopen op een boodschap met meer informatie over de vergiftigi­ng. Dat kan zelfs met een anonieme brief.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium