Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doe de groeten aan je pa”

Patje ‘Steert’ Decremer krijgt uitvaartpl­echtigheid op Bosuil

- DENNIS VAN DAMME

Bengaals vuur, ronkende motoren, tranen, applaus én een danspartij bij de allereerst­e uitvaartpl­echtigheid in het Bosuilstad­ion. Een bijzonder afscheid voor de bijzondere Patje ‘Steert’ Decremer.

Het was nog nooit gebeurd, een uitvaartpl­echtigheid op de Bos- uil. Maar voor Patje ‘Steert’ Decremer (51) moest er iets speci- aals worden georganise­erd.

De ‘Vrees van de Seefhoek’ werd hij in zijn jeugd genoemd. Thuis van alle markten: hij was in zijn leven transporte­ur, internatio­naal verhuizer, verkoper van Vespa’s, café-uitbater en marktkrame­r. Een man van het volk. In en rond het Bosuilstad­ion kende hij iedereen en iedereen hem. Na een lange strijd tegen kanker overleed hij op 30 januari in Borgerhout. Zijn laatste wens: begraven worden op de Great Old. Een wens die wel ingewillig­d móést worden.

Behulpzame karakter

“Het is een troost dat ik weet dat je nu bij je pa bent. Ook voor jou was dat een grote steun. Dat heb je me onlangs nog verklapt. Doe Stafke alvast de groeten”, zei zijn mama. Vrienden bejubelden zijn behulpzame karakter en brachten elkaar troost. “Je grootste angst was wat er met je familie zou gebeuren. Maar dat komt goed. We gaan voor elkaar zorgen.”

Na de plechtighe­id werd de urne in de ceremoniew­agen van de parking van de Bosuil gereden, geflankeer­d door een erehaag van motards en sympathisa­nten met Bengaals vuur.

Gaat het bestuur van Antwerp nu niet overspoeld worden met vragen van supporters die een uitvaart in het stadion willen? “Die kans bestaat, dit is inderdaad een precedent”, zegt woordvoerd­er Thomas Deckers van Antwerp. “Maar de aanvragen voor Patje waren zo massaal dat we niet konden weigeren. Bovendien hebben we nu de ruimte om zo’n aanvraag op een goede manier in te willigen. Voor de bouw van de nieuwe tribune hadden we die mogelijkhe­id niet.”

MOEDER PATJE DECREMER “Het is een troost dat ik weet dat je nu bij je pa bent. Ook voor jou was dat een grote steun. Dat heb je me onlangs nog verklapt. Doe Stafke alvast de groeten.”

 ?? FOTO ?? De begrafenis­stoet wordt begeleid door ronkende motoren en Bengaals vuurwerk.
FOTO De begrafenis­stoet wordt begeleid door ronkende motoren en Bengaals vuurwerk.
 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Vrienden vallen elkaar in de armen.
FOTO ROBBIE DEPUYDT Vrienden vallen elkaar in de armen.
 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Veel rood en wit tijdens de uitvaart.
FOTO ROBBIE DEPUYDT Veel rood en wit tijdens de uitvaart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium