Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat een dreun

Blz. 2-3 Antwerp wordt van de mat geveegd in Kortrijk en ziet concurrent­ie naderen in strijd om Play-off 1-tickets

- PETER GORIS

Suspense

Wat een knallend voetbalwee­kend in eerste klasse. En dan zwijgen we liever even over de zoveelste dreun voor Anderlecht, ditmaal tegen Oostende. Dat de regerende kampioen doodziek is, weten we ondertusse­n wel. Eigenaar in spe Coucke kent genoeg van de farmaceuti­sche industrie om binnenkort op zoek te gaan naar het juiste medicijn.

Nee, dan is de strijd om Playoff 1 veel boeiender geworden. Met dank aan een kwakkelend Antwerp. Aan de winterstop leek het een uitgemaakt­e zaak dat de Great Old zijn terugkeer naar de hoogste klasse van het Belgisch voetbal zou vieren met een plek in de top zes én bijhorend ticket voor Playoff 1. Vijf speeldagen later is stamnummer 1 behoorlijk ziek en wankelt elke zekerheid. Kortrijk gaf Antwerp zaterdag stevig oep z’n bakkes: 40. Een dreun die al even geleden was. Maar nog erger: de troepen van generaal Bölöni blijven zo steken op een schamele 3 op 15 na de winterstop. Werk aan de winkel op de Bosuil. En nee, mijnheer Bölöni. Het helpt niet om dan te roepen dat “Play off 1 geen doel was, enkel de redding en dat we daarin al geslaagd zijn”.

Antwerp heeft zich in de eerste seizoenshe­lft naar de hoogste regionen van de rangschikk­ing geknokt. De spelers én supporters willen nu terecht meer. Playoff 2 mag dan wel uitzicht geven op een mogelijke derby tegen aartsvijan­d Beerschot Wilrijk, Playoff 1 halen zou toch net iets fraaier ogen. De Bosuil kan genoeg branie verdragen om het hoogste te willen. En die derby komt er sowieso. Volgend jaar al, wellicht.

Maar: de kapers verdringen elkaar op de kust. Met zessen zijn ze, de kandidaten voor plaatsen vijf en zes in de stand: Genk, Antwerp, Kortrijk, Standard, WaaslandBe­veren en SintTruide­n. Allemaal op hoogstens vier punten afstand van elkaar, met nog vier matchen te gaan. Met een meer dan eervolle vermelding voor WaaslandBe­veren. Op korte tijd verloor die club meesterbre­in Clement, dirigent Morioka en sterkhoude­r Seck. Het overlijden­sbericht lag al klaar. Maar kijk, nu al speelden de Waaslander­s het beste seizoen uit hun geschieden­is bij elkaar en het einde lijkt nog niet in zicht. Een ploeg die de afgelopen vijf speeldagen won van SintTruide­n en Antwerp en gelijk speelde tegen Anderlecht, Zulte Waregem én Club Brugge, mag dromen van meer.

Dat mag ook KV Mechelen. Eindelijk. De ‘laatste strohalm’ tegen Eupen werd gegrepen, de operatie redding kan ingezet worden. De strijd wordt nog hevig, maar voetbalmin­nend België duimt voor de troepen van Denis Van Wijk. Zij moeten nu bewijzen dat een club als Malinwa, met zo’n achterban en geschieden­is, zonder discussie in eerste klasse thuishoort.

Nog vier speeldagen. Suspense verzekerd, in de laatste rechte lijn.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium