Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp biedt dure Herman Van Holsbeeck een uitweg

- (jug)

De kans dat Herman Van Holsbeeck (63) bij Anderlecht blijft, wordt kleiner. Toekomstig voorzitter Marc Coucke kijkt onder meer naar hem voor de slechte financiële cijfers. De ontsnappin­gsroute voor Van Holsbeeck heet Royal Antwerp FC.

Het negatieve financiële rapport dat deze krant afgelopen weekend over Anderlecht publiceerd­e, veroorzaak­te een schok. Marc Coucke rekent – wellicht al vanaf 1 maart – op zijn vertrouwen­sman Luc Devroe om puin te ruimen via lucratieve transfers. De toekomst van Herman Van Holsbeeck bij Ander- lecht lijkt gelimiteer­d. Devroe beheerst het metier en heeft geen gids nodig. Maar zelf opstappen zal Van Holsbeeck niet doen. Hij heeft in het Astridpark een contract van onbepaalde duur met een opzeg van 24 maanden loon. Met zijn salaris is dat een sterke positie. Als Coucke Van Holsbeeck aan de kant wil schuiven, moet hij hem twee jaar uitbetalen, tenzij hij een creatieve oplossing vindt.

Gheysens hengelt

Van Holsbeeck zelf wil graag nog een tijdje aan de slag blijven. Als dat niet kan bij Anderlecht, dan het liefst bij een club waar hij zijn kwaliteite­n – het kopen en verkopen van spelers – kan blijven exploitere­n. Een verrassend­e optie is Antwerp. Voorzitter Paul Gheysens kent niets van voetbal en wil zich omringen met kenners. Die heeft hij al in de figuur van Luciano D’Onofrio, maar Van Holsbeeck kan met zijn contacten de club nog sterker maken. Als hij Anderlecht niet kon kopen, dan maar de sportief manager binnenheng­elen? D’Onofrio en Van Holsbeeck zijn goed bevriend en kunnen eventueel samenwerke­n. Op Antwerp wordt de interesse voor Van Holsbeeck bevestigd.

Als Coucke trouwens naar Van Holsbeeck kijkt voor het slechte financiële beheer van Anderlecht, dan zou dat niet helemaal fair zijn. De jaarrekeni­ngen van Oostende ogen niet echt rooskleuri­ger.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium