Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb bijna niets moeten doen”

Sterke Mera en co bezorgen Coosemans eerste clean sheet sinds 9 december

- (ydb)

Een Eupen in egelstelli­ng en een solide defensieve prestatie bezorgden KV Mechelen ook zijn eerste clean sheet sinds 9 december Malinwa won toen met 01 in Oostende.

Vooral de prestatie van Gérman Mera viel op. De Colombiaan was in zijn eerste matchen allesbehal­ve overtuigen­d en trainde vorige week amper twee keer mee, maar heerste zaterdag in de lucht en verloor geen enkel duel tegen de tandem Leye - Raspentino. Na afloop griste hij een bal mee, bestemd voor zijn zoontje Matias.

“Ik ben heel tevreden over mijn prestatie”, zei hij. “Op deze manier wil ik de trainer, mijn medespeler­s, maar ook het bestuur bedanken voor hun vertrouwen. Zij leverden een grote inspanning om me naar hier te halen. Deze zege is enorm belangrijk, al is die clean sheet ook mooi meegenomen. Als we zo voortdoen, gaan we ons redden.”

Doelman Colin Coosemans stond erbij en keek hoe zijn afweergord­el de schaarse Eupense aanvalsgol­ven steeds in de kiem smoorde. “Eupen speelde erg defensief, waardoor ik bijna niets heb moeten doen. Buiten tien minuutjes kick and rush van Eupen en enkele stilstaand­e fases moest ik weinig in actie komen. Toch moet je als doelman attent blijven, want er kan altijd een scherpe tegenaanva­l komen.” De clean sheet deed hem deugd. “Uiteraard ben ik blij om nog een keertje de nul te houden. Maar de drie punten primeerden vandaag. We hebben er lange tijd op moeten wachten, dus ook voor mij was het een enorme ontlading.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium