Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik werd helemaal gek, net als de rest van het stadion”

Pedersen zorgt - met dank aan Bandé voor eerste thuisgoal sinds 2 december

- (thst)

Meer dan twee maanden van de 32zege tegen Genk, toen ook met twee goals van Pedersen hebben de fans van KV Mechelen erop moeten wachten. Maar in de 72e minuut konden ze eindelijk nog eens een goal vieren in eigen stadion. Geen wonder dat het AFAS Stadion daverde op zijn grondveste­n.

“Wat een ontlading, wat een fantastisc­h gevoel. Ik werd helemaal gek, net als de rest van het stadion”, zei doelpunten­maker Nicklas Pedersen. “Ik weet niet hoe ik die bal heb geraakt, maar hij ging erin. Dat is het enige wat telt. Dit moet een van de belangrijk­ste goals zijn die ik ooit heb gemaakt.”

De Deense aanvaller viel net voor het uur in voor Matthys - wiens snijwonde aan de knie opnieuw was opengespro­ngen - en kroonde zich tot de perfecte supersub. “Of dat nu mijn rol is? Maakt dat iets uit? Het enige wat ik wil, is met deze club in eerste klasse blijven. Liever winnen als invaller dan verliezen als basisspele­r. Alleen de punten tellen nu.”

Mooier dan het doelpunt zelf was het voorbereid­ende werk van Hassane Bandé. De Burkinees dribbelde zich op de rechterfla­nk voorbij twee Eupen-verdediger­s en bediende Pedersen aan de eerste paal. “De assist was mooi, maar Nicklas deed het perfect”, bleef Bandé bescheiden. “Het was trouwens mijn schuld dat de 1-0 niet vroeger was gevallen. Bij die grote kans voor de rust had ik de bal aan Rob moeten afgeven, maar ik had hem niet gezien. Gelukkig is het toch nog goed afgelopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium