Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste misser uit mijn carrière”

- (whb, bcd)

“De eerste keer in mijn carrière dat ik een penalty mis”, zuchtte de Zweed. “Soms scoor je, soms mis je. In de tweede helft wilde ik die misser nog goedmaken. Ik hoop de volgende elfmeter gewoon weer te scoren.” Opvallend: de laatste keer dat Waasland-Beveren een penalty miste, was al van 26 oktober 2013 geleden. Toen liet Ivan Trickovski het afweten. Club Brugge kreeg uiteindeli­jk ook een penalty na een fout van Cauffriez, maar had er misschien wel drie verdiend. Alexander Boljevic beroerde de bal twee keer met de hand in én net rond het zestienmet­ergebied, maar ref Visser wuifde het blauw-zwarte protest telkens weg. “Bij de eerste fase stond ik buiten het strafschop­gebied”, aldus Boljevic. “Maar het was wel handspel, ja. Die vrije trap was dus correct. Bij de tweede fase komt de bal misschien tegen mijn hand via mijn been, ik weet het niet. Maar het was geen penalty.”

Davy Roef had geen verhaal tegen de strafschop van Vanaken, maar liet nadien het hoofd niet hangen. Hij had de voorbije weken nochtans enkele steken laten vallen, maar toonde gisteren zijn mentale weerbaarhe­id. “Ik had iets goed te maken”, aldus de doelman. “Je moet die foutjes zo vlug mogelijk vergeten. Ik ben niet de enige die fouten maakt, hé. Of ik getwijfeld heb? Nee, ik krijg veel steun van de keeperstra­iner

(Gerry Oste, red.) en de technische staf. Elke dag praten ze op mij in. Een grote hulp voor een jonge doelman.”

 ??  ?? WaaslandBe­veren kreeg voor de vijfde wedstrijd op een rij een strafschop. Iedereen verwachtte dan ook dat Isaac Thelin zijn zevende elfmeter van het seizoen tegen de netten zou trappen, maar hij faalde.
WaaslandBe­veren kreeg voor de vijfde wedstrijd op een rij een strafschop. Iedereen verwachtte dan ook dat Isaac Thelin zijn zevende elfmeter van het seizoen tegen de netten zou trappen, maar hij faalde.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Thelin is niet langer alleen topschutte­r van de Jupiler Pro League. De Zweed werd dit weekend bijgebeend door Kortrijksp­its Chevalier, die er drie in het mandje legde tegen Antwerp.
FOTO PHOTO NEWS Thelin is niet langer alleen topschutte­r van de Jupiler Pro League. De Zweed werd dit weekend bijgebeend door Kortrijksp­its Chevalier, die er drie in het mandje legde tegen Antwerp.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium