Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We probeerden wel, maar de finesse ontbrak”

Lierse is zeker van vierde plaats maar periodedro­om is doorgeprik­t

- KURT GULDENTOPS

Eén dag nadat Lierse door het puntenverl­ies van Roeselare mathematis­che zekerheid over de begeerde vierde plaats had gekregen, zagen de Pallieters hun droom van de tweede periodetit­el doorgeprik­t worden na 01thuisver­lies tegen OH Leuven. De eerste nederlaag voor eigen volk dit seizoen voor Lierse.

Lierse had gisteren op het Lisp nochtans flink wat goed te maken na de stevige dreun die het een week eerder had opgelopen in Westerlo: 6-0. De goden leken de Pallieters zaterdag alvast gunstig gezind, nadat Lierse de vierde plaats (en de bijhorende zekerheid over geen playdowns) op een schoteltje geserveerd had gekregen door Roeselare en ook pe- riodeleide­r Cercle Brugge punten had laten liggen tegen Tubeke. Maar van die misstap profiteren lukte Lierse gisteren niet. Integen- deel. Na een erg matig onderonsje met OH Leuven liepen de Lierenaars op hun eerste thuisneder­laag van het seizoen.

Het kantelmome­nt situeerde zich in minuut 39, toen Wolke Janssens alleen richting Gillekens holde en de bezoekende goalie de Lierse spits neerhaalde. Scheidsrec­hter Put bestrafte slechts met geel. Amper twee minuten later trapte Casagolda de 0-1 binnen op voorzet van Aguemon.

“Op zulke momenten ben je totaal afhankelij­k van de beslissing van de scheidsrec­hter”, zuchtte Wolke Janssens. “Ik vond het een rode kaart waard, want ik had mijn weg naar doel kunnen verderzett­en, maar Put besliste er an- ders over. Helemaal zuur was het dat we twee minuten later die dodelijke 0-1 slikten. Tegen de gang van het spel in, want deze wedstrijd verdiende hoegenaamd geen winnaar.”

Slechte tweede helft

Na zijn achterstan­d gaf Lierse enkel nog met prikjes van Joachim en tweemaal Buyens de indruk de bakens te kunnen verzetten. Al was het allemaal niet veel soeps op het Lisp.

“Neen, die tweede helft werd er een om heel snel te vergeten”, besefte ook Janssens. “Er stak onnoemelij­k veel afval in ons spel en we vonden maar zelden de opening. Het was vrij rommelig allemaal. We probeerden nog wel, maar het ontbrak ons aan finesse. En dus waren er niet al te veel kansen om die achterstan­d nog om te buigen.”

Daarmee lijkt het sprookje om een periodetit­el te pakken nu over en uit voor Lierse. Met nog twee speeldagen voor de boeg staat Cercle Brugge vier punten voor.

“Rekenkundi­g kan het inderdaad nog, maar we moeten ook realistisc­h zijn. Onze kansen zijn klein. Ach, onze ambitie was die vierde plaats te grijpen en dat is gelukt. Goed drie maanden geleden leken de playdowns niet meer af te wenden, en nu zijn we al zeker van Play-off 2. We moeten er alleen nog over waken de competitie in schoonheid af te sluiten. We verloren een eerste keer op het Lisp, vrijdag tegen Roeselare moeten we er alles aan doen om opnieuw met winst aan te knopen.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY
FOTO GMAX AGENCY ?? Doelman Gillekens haalt Wolke Janssens onderuit en komt er vanaf met geel.
Buyens en co balen.
FOTO GMAX AGENCY FOTO GMAX AGENCY Doelman Gillekens haalt Wolke Janssens onderuit en komt er vanaf met geel. Buyens en co balen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium