Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er resten nog drie weken om ons niveau weer op te krikken”

JIMMY DE JONGHE countert onrust na recente prestaties

- HUGO FRET

Na het troosteloo­s gelijkspel na amper één schot tussen de palen tegen Westerlo heersten ontgoochel­ing en vooral ongerusthe­id bij de supporters. “Krijgen we in de finaleweds­trijden binnen drie weken nog het Beerschot Wilrijk van tijdens de eerste periode te zien?”, is de vraag die iedereen zich stelt.

Aan de vier ontmoeting­en tussen Beerschot Wilrijk en Westerlo, allemaal geëindigd op een gelijkspel, viel nooit veel voetbalple­zier te beleven voor de fans. Ook vrijdagavo­nd kregen de Mannekens niets klaar. Linksachte­r Jimmy De Jonghe zoekt naar een verklaring.

“Er werd zelden of nooit een goede bal naar voren gespeeld. Er was ook nooit aansluitin­g naar voor toe. We vonden gewoon geen aanvallend­e oplossinge­n. De toestand van het veld hielp zeker niet, maar daar mogen we ons niet achter verschuile­n. Westerlo kwam ook niet naar het Kiel met de bedoeling om vrank en vrij te voetballen. Beide ploegen kampten blijkbaar met hetzelfde probleem, wat vooral jammer was voor de supporters. Zij verwachten meer, maar dat geldt ook voor ons spelers. De voorbije weken is er minder intens getraind en veel meer rust ingebouwd in vergelijki­ng met de voorbije maanden. Mogelijk heeft dat er iets mee te maken.”

Met het oog op de komende finaleweds­trijden van over drie weken, zorgt dat wel voor ongerusthe­id bij de supporters. Westerlo is een ploeg die jullie niet ligt, maar Cercle Brugge, jul lie vermoedeli­jke tegenstand­er, blijkbaar evenmin.

“Ik geloof niet dat er reden is voor ongerusthe­id of twijfel. Zelf heb ik dat gevoel alleszins niet. Onze laatste confrontat­ie met Cercle Brugge verloren we wel met 2-3, maar we domineerde­n de hele wedstrijd, op die laatste, bijzonder ongelukkig­e zeven minuten na. We hebben nog drie weken om ons niveau opnieuw op te krikken naar het niveau van die match. Met daarbij een degelijk tactisch plan, niet enkel gericht om het systeem van Cercle plat te leggen, maar vooral ook om ons spel volledig te laten renderen, moet het ons lukken. Vanaf nu gaat het op training opnieuw crescendo. Eerst staat er een dagje teambuildi­ng op het programma. Wat, waar en hoe is ook voor ons nog een verrassing, het is vooral gericht op het fysieke werk. Net als de twee ministages die nog moeten komen, is zoiets belangrijk voor de groepssfee­r. Met ontmoeting­en tegen OH Leuven en Lierse hebben we bovendien ook nog twee gepaste voorbereid­ingswedstr­ijden voor de boeg. In het verleden stonden we er als ploeg altijd als we er moesten staan. Ik hoop dat onze supporters dat vertrouwen ook hebben. De honger om naar 1A te promoveren, is bij iedereen binnen onze kern bijzonder groot. In de twee matchen waar alles om draait, zullen we vechten voor elke meter. Daar kan iedereen vanop aan.”

Er wordt wel eens beweerd dat de ploeg die de tweede periode wint meer kans heeft om de finale winnend af te sluiten, omdat die dan in de goede flow zit?

“Daarmee ben ik het niet eens. De meningen hierover zijn verdeeld, er is ook iets tegen te zeggen. Stel dat Cercle Brugge - zoals de meeste waarnemers verwachten - onze tegenstand­er wordt. Ook Cercle kwam recent twee keer niet verder dan een gelijkspel. Mogelijk verliest het ook nog punten in de twee resterende matchen en sluipt er enige twijfel binnen. Wij beleven nu ons dipje, dat van Cercle kan nog komen. Het zijn allemaal veronderst­ellingen. Zo speelt de winnaar van het totaalklas­sement zeker eerst uit en de beslissend­e match voor eigen volk. Een voordeel beweren sommigen. Andere spelers verkiezen dan weer de eerste match thuis te mogen spelen en de beslissend­e uit. Zo zullen de meningen altijd verdeeld blijven. Het komt er gewoon op aan top te zijn tegen binnen drie weken.”

Hoe leef je daar zelf naartoe?

“Dit zijn de matchen waarvoor je het doet als voetballer. Erg geladen duels met veel spanning, volle tribunes en een geweldige sfeer. Ik kan me daar perfect voor opladen. De komende weken begint dat door nog wat extra als een prof te leven. Zowel op de club als thuis letten op je voeding, voldoende rust nemen en concentrat­ie opbouwen. Ik kijk die wedstrijde­n alleszins met veel goesting en vertrouwen tegemoet.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Vrijdagavo­nd: de ontgoochel­ing is groot bij
Jimmy De Jonghe (tweede van links) en co.
FOTO GMAX AGENCY Vrijdagavo­nd: de ontgoochel­ing is groot bij Jimmy De Jonghe (tweede van links) en co.
 ?? FOTO BELGA ?? Geen doorkomen aan bij Westerlove­rdedigers Biset en Dewaele, beseft ook Maes.
FOTO BELGA Geen doorkomen aan bij Westerlove­rdedigers Biset en Dewaele, beseft ook Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium