Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pochettino windt zich op over Alderweire­ld

-

Toby Alderweire­ld maakte vorige donderdag zijn comeback in de FA Cup bij Tottenham, maar zat zaterdag vreemd genoeg niet in de wedstrijds­electie op Arsenal. Toen coach Mauricio Pochettino een vraag over die keuze kreeg, reageerde hij als door een wesp gestoken.

“Excuseer? Waarom moet ik na een wedstrijd uitleggen waarom ik voor een bepaalde speler wel en een andere niet heb gekozen? Sorry, ik begrijp je vraag niet. Ik kies elf spelers omdat ik elf spelers moet kiezen. Als ik moet uitleggen waarom ik Alderweire­ld niet heb gekozen, moet ik ook uitleggen waarom ik Rose, Wanyama, Llorente, Vorm of Winks niet heb gekozen. Alderweire­ld speelde tegen Newport

(in de FA Cup, red.) en de beslissing nu was om hem uit de selectie te laten. De club betaalt me om beslissing­en te nemen, niet om mensen blij te maken.”

Alderweire­ld is al een tijdje opnieuw fit na een hamstringb­lessure, maar Pochettino maakt geen haast hem opnieuw te gebruiken in de Premier League. Het is uitkijken of hij vandaag deel uitmaakt van het team dat naar Turijn reist voor de Champions Leagueweds­trijd tegen Juventus. Volgens de officiële lezing vroeg Pochettino Alderweire­ld zaterdag bij te trainen omdat hij anders toch maar 90 minuten op de bank zou zitten. Maar in de wandelgang­en wordt gefluister­d dat de contractsi­tuatie van Alderweire­ld een rol zou spelen. Tottenham probeert hem langer aan zich te binden, voorlopig zonder succes. Pochettino’s uitval zaterdagav­ond was er niet naar die geruchten de kop in te drukken.(bla)

 ??  ?? FOTO REUTERS
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium